Барса разгроми Депортиво (видео)

23:40
Барса разгроми Депортиво (видео)

Барселона разгроми Депортиво Ла Коруня с 4:0 в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Луис Суарес откри в 29-ата минута. Паулиньо удвои в 41-ата. В 47-ата Луис Суарес направи 3:0. В 75-ата Паулиньо отново беше точен.


Преди началото на двубоя Меси показа новата си "Златна обувка" за голмайстор в Европа за изминалия сезон. Още в третата минута Лео получи шанс за откриване на резултата. Луис Суарес подаде към Андрес Иниеста вдясно, който върна към дузпата за аржентинеца, но той не насочи точно, пращайки кълбото над гредата. В шестата топката беше в мрежата на Депор, но след явна засада на Пако Алкасер, отчетена от рефера.


В 14-ата Жорди Алба намери Меси на границата на наказателното поле, Ла Пулга стреля без забавяне, но не затрудни особено стража Рубен Мартинес. В 23-тата Ернесто Валверде принудително смени Алкасер, пускайки в игра Алейш Видал. Последният заигра отдясно, а Иниеста се премести в лявата част. В 27-ата Сержи Роберто проби отдясно, Суарес предостави на Меси, който заобиколи защитата и намери пролука за шут. Вратарят успя да избие.


В рамките на същата минута Алейш Видал имаше страхотен шанс за гол, но след удар от въздуха Мартинес предугади посоката и изби над гредата. В 29-ата каталунците стигнаха до гол. Иниеста много хитро копна топката и изведе изскочилия от втора позиция Меси, който подаде успоредно на голлинията към Суарес, който с лекота отбеляза - 1:0.


В 37-ата Марк-Андре тер Стеген подхвана брилянтна контра за домакините. Германският страж хвърли топката с ръце, Меси пробяга почти целия терен, подаде наляво към Суарес, който мигновено му я върна. Последва мощен удар на аржентинеца от 16 метра, при който кълбото разтресе напречната греда. В 41-ата Барса вкара втори гол. Меси отново разтърси здраво гредата след хубав шут от 15 метра, а при добавката Паулиньо изпревари Сидней и намери мрежата - 2:0.


В 45-ата Меси върна от аутлинията за Луис Суарес. Първият удар на номер 9 беше спасен от вратаря, а при новия опит уругваецът изпълни атрактивно от малък ъгъл и на сантиметри от голлинията. Вратарят изби топката, но не се видя добре дали тя премина голлинията с пълния си обем. Реферът реши, че няма гол и си навлече гнева на Суарес и Меси.


В началото на втората част каталунците направиха 3:0. Отбраната на гостите от "Риасор" не беше готова за центрирането отдясно на Сержи Роберто към втората греда. Луис Суарес се измъкна на ръба на засадата и отблизо насочи в мрежата. В 52-ата страничният рефер вдигна много спорна засада на Лукас Перес, който изскачаше срещу Тер Стеген. След третото попадение "лос блаугранас" намалиха темпото с цел пестене на сили.


В 67-ата Меси тресна трета греда, този път след пряк свободен удар. В рамките на същата минута Лео имаше нова възможност и шутира мощно покрай гредата в аут. Минута по-късно Суарес беше изведен сам срещу вратарят, понечи да го финтира, но беше излъган от стража. В 69-ата уругвайския стрелец беше спънат в наказателното поле и съдията Матеу Лаос посочи бялата точка. Меси обаче не съумя да реализира дузпата и допусна вратаря Мартинес да избие.


В 75-ата Барса организира поредна силна атака - Суарес подаде към връхлитащия вляво Алба, който уцели близката греда, а Паулиньо отново беше на точното място за втория си гол - 4:0. В 80-ата Алейш Видал изведе Меси, а той шутира покрай близката греда. Четири минути по-късно уругваецът избра удар вместо пас към номер 10 и топката профуча в аут.


Седмица преди "Ел Класико" Барселона води с 11 точки пред Реал Мадрид, който заема четвъртото място във временното класиране.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация