Роси настоява за нов контракт на Прохазка

11:09
Роси настоява за нов контракт на Прохазка

Старши треньорът на Левски Делио Роси е дал своето становище пред ръководството на клуба, че силно държи Роман Прохазка да подпише нов договор. Словакът е един от футболистите, чиито контракти изтичат през 2018 година. Той преподписа със “сините” в края на 2015 година за срок от две години и половина. Делио Роси не иска да изпусне халфа, а подобно е желанието и на шефовете, тъй като след нова година футболистът ще може свободно да преговаря с други отбори.


Борбеният полузащитник е един от любимците на италианския наставник. Той е впачетлил Роси и с това, че може да играе успешно на няколко позиции на терена. В развоя на шампионата на няколко пъти му се наложи да играе дори като десен защитник. Oсновна задача на ръководството е колкото се може по-рано да се разбере със словака за новия му договор.


Роман пристигна в Левски през 2012 година срещу 150 хил. евро от Спартак (Търнава). Неговият престой на “Герена” не започна по най-добрия начин и след неубедително представяне в първите мачове, той бе върнат обратно под наем в словашкия тим. След завръщането си в София обаче той се превърна в основна фигура в Левски и дори стана втори капитан на отбора. Прохазка има на сметката си този сезон 20 мача в Първа лига, 2 за Купата на България и 4 в квалификациите за Лига Европа. В тях той записа три гола на сметката си. В цялата си кариера на “Герена” Роман има общо 154 мача и 21 гола със синия екип.


При друг футболист с изтичащ договор - Димитър Пиргов, ситуацията е по-различна. За него все още няма яснота дали ще получи предложение за нов контракт. Левски вече засили конкуренцията в центъра на защитата с привличането на Аймен Белаид и това означава, че за българина няма да има много шансове за изява през пролетта, като се има предвид, че титуляри са Ейлофсон и Яблонски.


“Тема спорт”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация