Юве е на 1/4 - финал, край на сушата за Дибала (видео)

23:46
Юве е на 1/4 - финал, край на сушата за Дибала (видео)

Ювентус е последният участник на 1/4-финал в турнира за Купата на Италия. Тази вечер “бианконерите” победиха с 2:0 Дженоа в сблъсъка от 1/8-финалната фаза на своя “Алианц Стейдиъм” и продължават защитата на трофея си. Точни за успеха на торинци бяха Пауло Дибала в 42-ата и Гонсало Игуаин в 76-ата минута. Като титуляр за “Грифоните” започна българинът Андрей Гълъбинов, който пропусна две от най-добрите положения за своя тим, преди да бъде заменен от Джузепе Роси в 77-ата минута.


В началото мачът започна в по-бавно темпо и първата по-интересна атака дойде едва в 16-ата минута. Тогава Пауло Дибала бе намерен с центриране в наказателното поле, но с глава стреля над вратата.


В 25-ата минута домакините пропуснаха страхотна възможност за голл. Дъглас Коща бе изведен на стрелкова позиция и отправи силен удар, който бе спасен блестящо от Еуженио Ламана.


Натискът на Юве се засилваше и в 30-ата минута Федерико Бернардески отпрви удар отблизо, но поквай вратата. След това в 39-ата минута Дъглас Коща центрира по земя за Дибала, който обаче не успя да  засече добре топката. Две минути по-късно отново бернардески стреля чудесно от фаул и ламана трябваше да показва рефлекс, за да опази вратата си.


В 42-ата минута домакините все пак стигнаха до откриване на резултата. Пауло Дибала получи пред наказателното поле с гръб към вратата, обърна се и с чудесен шут по земя не остави шансове на вратаря за 1:0.


В самия край на полувремето Клаудио Маркизио опита шут, който не се получи много добре, но Стефано Стураро отклони топката по посока на вратата и отново Ламана бе последна преграда пред гола.


Ювентус понамали оборотите през второто полувреме и това можеше да му изиграе лоша шега. В 51-ата минута Андреа Бардзали направи нетипична грешка, подавайки лош пас в наказателното поле. Топката бе отнета от Сентурион, който обаче не успя да я насочи във вратата.


Юве отговори с опасен далечен удар на Родриго Бентанкур, който обаче мина встрани от вратата.


Последваха нови добри минути за гостите, а в основата им бе българският нападател Андрей Гълъбинов. В 59-ата минута той се освободи в пеналта и стреля силно, но Войчех Шчесни успя да спаси. Пет минути по-късно българският национал имаше нова добра възможност да обстрелва вратата от границата на наказателното поле, като този път кълбото профуча до гредата.


След като Дженоа не се възползва от своите положения, в 76-ата минута Ювентус удвои преднината си. Дибала подаде отличен пас за Гонсало Игуаин пред пеналта, той се освободи и с прецизен удар прати топката в мрежата за 2:0.


В 83-ата минута се стигна до доста любопитен момент в мача. Съдията първо отсъди дузпа за гостите за удар с ръка на Квадво Асамоа срещу противников футболист в наказателното поле. След това реферът реши да изгледа повторение на ситуацията и промени решението си.


В 89-ата минута Игуаин пропусна нова възможност да направи победана на домакините класическа, но ударът му бе спасен от вратаря.


Ювентус си осигури преминаване в следващия етап на турнира, където му предстои градско дерби срещу Торино.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация