Серина срещу Остапенко на 30 декември в Абу Даби

11:08
Серина срещу Остапенко на 30 декември в Абу Даби

Серина Уилямс ще спори с победителката от Ролан Гарос Елена Остапенко в демонстративен мач на 30 декември в Абу Даби. Срещата ще се състои в последния ден от надпреварата Mubadala World Tennis Championship, голямата звезда в която ще бъде Новак Джокович.

Серина не е излизала на корта от близо година. Тя спечели 23-та си титла от Големия шлем в Мелбърн в началото на тази година, след което се оттегли от кортовете заради бременността си. В началото на септември американката роди дъщеря - Алексис Олимпия Оханян. Амбициозната цел на бившата номер 1 в света е да се завърне в игра малко повече от четири месеца след раждането, за да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън.

Турнирът в Абу Даби ще се проведе за 10-и път, но никога преди в него не се е играл женски мач. В съревнованието традиционно участват шестима тенисисти, двама от които стартират от полуфиналите, а другите четирима - един етап по-рано. Участниците тази година са Пабло Кареньо Буста, Кевин Андерсън, Роберто Баутиста Агуг, Андрей Рубльов, Новак Джокович и Доминик Тийм (последните двама тръгват от полуфиналите).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация