ФИФА благодари на Мутко след оттеглянето му

10:41
ФИФА благодари на Мутко след оттеглянето му

Ръководството на ФИФА оцени като "отговорна стъпка" решението на вицепремиера на Русия Виталий Мутко да се оттегли временно от поста си ръководител на Футболния съюз на страната.

"ФИФА се отнася с разбиране към решението на Мутко да напусне поста, което е продиктувано от интересите на Световното първенство в Русия догодина. ФИФА благодари на Мутко за тази отговорна стъпка и свършената до момента работа по подготовката за провеждането на Мондиала в страната. Това решение няма да окаже влияние на успешната организация за световния шампионат. Ще продължим плодотворно да си сътрудничим с правителството на Русия, Руския футболен съюз и местния организационен комитет. В близките дни ще проведем разговори с всички страни и ще съгласуваме следващите стъпки", се казва съобщението на пресслужбата на ФИФА.

Вчера президентът на Руския футболен съюз Мутко временно се оттегли от поста си и в следващите шест месеца той ще бъде ръководен от досегашния генерален секретар на организацията Александър Алаев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация