Хамшик си пожела Скудето с Наполи

16:01
Хамшик си пожела Скудето с Наполи

"За 2018 година си пожелавам най-вече здраве, а също атака и да спечелим Скудето. Това е мечта за мен", заяви полузащитникът на Наполи Марек Хамшик.

"Не трябва да го казвам на глас поради различни причини свързани със суеверията, но бих искал наистина да спечелим титлата. Тогава годината би била невероятна за нас", добави словашкият футболист.

В навечерието на Коледа Хамшик счупи рекорд на легендарния аржентинец Диего Марадона за отбелязани голове с фланелката на неаполитанския клуб.

Словакът се разписа в края на първото полувреме на мача със Сампдория, който Наполи спечели с 3:2. Това бе 116-ия му гол, с което на 30-годишна възраст изпревари Марадона (115). Освен Хамшик и Марадона, само трима играчи на Наполи са вкарвали над 100 гола - Атила Салустро (108), Единсон Кавани (104) и Антонио Вояк (103).

Хамшик играе в южняшкия клуб от 2007 г. и е вкарал своите 116 гола в 478 мача, докато Марадано 115 в 259 срещи.

"През тази кампания традициите в Серия А се промениха. Доскоро имаше коледна почивка, а сега няма. Играхме в навечерието на Бъдни вечер и спечелихме, а сега трябва да пренасочим вниманието си към 29-ти декември, когато отново се връщаме на терена", коментира словашкият национал.

На този етап в Калчото Наполи е лидер в класирането с 45 точки, следван от Ювентус, който е с 1 по-малко. Трети в подреждането е Интер с 40 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация