Милан надигна глава и отстрани Интер за Купата след продължения (видео)

10:12
Милан надигна глава и отстрани Интер за Купата след продължения (видео)

Милан спечели с минималното 1:0 дербито с градския съперник Интер от четвъртфиналите за Купата на Италия. След нулево равенство на „Сан Сиро“ в редовното време, резервата Патрик Кутроне донесе победата на символичните домакини с гол в 104-ата минута.

Иначе двата тима изиграха вълнуващ двубой, изпълнен с положения и пред двете врати. Първи до гол в мача стигнаха „нерадзурите“, след като в 24-ата минута резервния страж на Милан Антонио Донарума си отбеляза автогол в опит да избие удар на Иван Перишич. Впоследствие обаче това попадение бе отменено, тъй като при шута на Перишич негов съотборник бе в положение на засада. Последваха добри минути за „росонерите“, които на свой ред създадоха няколко възможности пред вратата на Ханданович.

След почивката двата тима продължиха надлъгването помежду си, но така и не успяваха да стигнат до победен гол в редовното време. Такъв падна в продълженията, когато в 104-ата минута 19-годишният нападател на Милан Патрик Кутроне се разписа след отлично извеждащо подаване на Сусо и вдигна на крака привържениците в „Курва Суд“.

На полуфиналите играчите на Дженаро Гатузо ще се изправят срещу състава на Лацио, който се наложи с 1:0 над Фиорентина. Битката за финала ще се реши в два мача между януари и февруари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация