Ботев готви оферта за Илиян Мицански

11:12
Ботев готви оферта за Илиян Мицански

Спортно-техническият щаб на Ботев Пловдив продължава усилена работа по зимната селекция, но засега резултати няма. Именно липсата на нови попълнения дни преди старта на подготовката притеснява старши треньора Николай Киров-Белия. Жълто-черните се събират за първа тренировка на 5 януари (петък). Белия вече обяви, че приоритет номер едно ще е привличането на централен нападател и централен защитник. Опция за върха на атаката е бившият национал Илиян Мицански. Той е без отбор от лятото, когато бе освободен от полския Корона Киелце. Оттогава нападателят тренира с родния Вихрен Сандански. Последният му мач бе през април. 32-годишният футболист не е играл от 8 месеца. Ръководството на Ботев обмисля да излезе с оферта за нападателя. През есента на 2016-а рита за Левски, като напусна „Герена" през януари тази година, за да подпише с Корона.

Опция за атаката е и бразилският нападател Диого Кампос. Засега обаче няма индикации, че той ще подпише с канарчетата. Както е известно, Ботев продаде в ОАЕ в Ал Дафра голмайстора си от есента фернандо Виана. Жъл-то-черните бяха напуснати и от лявото крило Крум Стоянов, който подписа с Динамо Минск (Беларус).

За старта на подготовката се очаква завръщането на централния защитник Рафаел де Соуза. Бразилецът води подготовка с пловдивчани през лятото на 2016-а и се бе разбрал за договор, но се контузи и се прибра в родината да се лекува.

Сред вариантите за централен бранител са и двама българи. Единият е напусналият Черно море Александър Александров, другият - Димитър Пиргов от Левски. Фактът е, че в момента Ботев Пловдив няма обявено нито едно ново попълнение, което сериозно притеснява старши треньора Николай Киров-Белия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация