Буфон: Ако спечелим Шампионската лига, няма да се пенсионирам!

13:10
Буфон: Ако спечелим Шампионската лига, няма да се пенсионирам!

Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон може да радва феновете с още един сезон на терена. Самият той беше обявил, че слага край на кариерата си след Световното в Русия тази година. Но след като Италия не се класира, ръкавиците трябваше да бъдат окачени на пирона в края на кампанията в Серия А.


Сега обаче той явно мисли другояче. От категоричността в намеренията му не е останала и следа, като по думите му, решението за спиране с футбола ще дойде в месеците до края на кампанията. И препотвърди отново: Ако тимът му Ювентус спечели Шампионската лига, той остава на терена и следващия сезон, за да спечели и световната клубна купа.


"Никой футболист не иска да спира, макар че краят на моя път се вижда. Щастлив съм, защото съм пред важен кръстопът в живота си и съм спокоен пред него. Искам да играя до 60 години, но съм наясно с всичко във футбола."


"Просто имам щастието да съм в клуб, който ме цени и президент, който ме обича. В последните пет години босът идва при мен и ми казва: "Само ме уведоми дали спираш, или подписваме." Така ще постъпя и тази година."


"В определен момент трябва да разбереш коя ще е най-подходящата ти роля в клуба. При всички положения не искам да съм в тежест на Ювентус, а напротив. Едно е сигурно само - ако спечелим Шампионската лига, категорично отказване няма да има", заяви Буфон.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация