Три клуба в битка за Тио Уолкот

15:33
Три клуба в битка за Тио Уолкот

Нападателят на Арсенал Тио Уолкот може да смени клубната си принадлежност до края на зимния трансферен прозорец. Интерес към 28-годишния англичанин има от три клуба от Премиър лийг, твърди "Мирър". Това са Саутхамптън, Евертън и Уест Хам.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е наясно, че Уолкот не е доволен от малкото игрово време, което получава от началото на сезона. Затова френският мениджър няма да прави проблеми за евентуален трансфер на играча, стига да получи достатъчно добра оферта.

Саутхамптън изпитва затруднения в атака и затова вижда в Уолкот вариант за подсилване на нападателната си мощ. Още повече, че кариерата на Тио започва именно на "Сейнт Мери" като 16-годишен.

Евертън също има нужда от подсилване в атака, а същото важи и за Уест Хам, като двата клуба следят внимателно ситуацията и подготвят оферти за играча.

Уолкот има договор с Арсенал за още година и половина. Той получава сериозна заплата в размер на 140 хил. паунда на седмица и това може да е проблем за бъдещите купувачи. Затова е по-вероятно нападателят първо да премине под наем в някой от изброените отбори, а едва от лятото да се мисли за пълното откупуване на правата му. Има вариант и Уолкот да намали финансовите си претенции, за да може да играе редовно с надежда да впечатли селекционера на Англия Гарет Саутгейт и да получи повиквателна за световното първенство в Русия през лятото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация