Грег Попович стана пети в списъка с треньори с най-много победи в НБА

10:15
Грег Попович стана пети в списъка с треньори с най-много победи в НБА

Отборът на Сан Антонио Спърс надигра Ню Йорк Никс със 100:91 навън, а треньорът на "шпорите" Грег Попович се настани на престижната пета позиция в списъка с наставници с най-много победи в историята на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

За Попович това е 1176-а победа и той измества от петото място Джордж Карл. Пред 68-годишния Попович сега са само бившите треньори Дон Нелсън (1335), Лени Уилкинс (1332), Джери Слоун (1221) и Пат Райли (1210).

Сан Антонио Спърс стигна до успеха срещу Никс в "Медисън Скуеър Гардън" благодарение на силна игра на Ламаркъс Олдридж и Кауай Ленърд, автори съответно на 29 и 25 точки. За "шпорите" това е четвърта победа в последните им пет мача, докато "бричовете" са на обратния полюс с пета загуба в шест срещи.

Кливланд Кавалиърс записа категорична победа над Портланд Трейл Блейзърс със 127:110 на свой терен. Дебют за домакините в този мач направи Айзея Томас, който през лятото премина в Кливланд от Бостън Селтикс, но заради травма в бедрото се появи на игрището чак сега. Томас отбеляза 17 точки за 19 минути участие в мача, а след неговия край заяви, че тази вечер наистина е била особена за него, след като не е играл баскетбол седем месеца. ЛеБрон Джеймс добави 24 точки, а Кевин Лав - 19. Деймиън Лилард стана най-резултатен за гостите с 25 т.

В други двубои от НБА Шарлът Хорнетс разби Сакраменто Кингс със 131:111 като гост, Финикс Сънс спечели домакинството си на Атланта Хоукс само с една точка преднина - 104:103, а Лос Анджелис Клипърс се справи у дома с Мемфис Гризлис - 113:105.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация