Зрелищно реми в голямото лондонско дерби (видео)

23:44
Зрелищно реми в голямото лондонско дерби (видео)

Арсенал и Челси завършиха наравно в първото голямо дерби в английския футбол за 2018 година. Двубоят на "Емирейтс Стейдиъм" приключи при резултат 2:2.

Намиращият се в страхотна форма в последно време Джак Уилшър даде преднина на домакините в 63-ата минута. Халфът бе изпуснат от защитата на сините и с мощен шут от близко разстояние разстреля Куртоа за 1:0. Буквално минута по-късно топчиите можеха да удвоят аванса си, но Лаказет не успя да се разпише от чиста позиция. Отговорът на гостите не закъсня и в 67-ата равенството бе възстановено. Еден Азар проби в наказателното поле, след което бе наивно фаулиран от Ектор Белерин и главният арбитър Антъни Тейлър посочи бялата точка. С изпълнението се зае именно потърпевшият, като белгиецът не сбърка за 1:1.

Двата тима продължиха във вихрено темпо, като възможностите за гол се редуваха и пред двете врати. В 84-ата минута Челси направи пълен обрат, а точен бе испанецът Маркос Алонсо.

С огромна заслуга за попадението пък бе резервата Давиде Дзапакоста, който на шега преодоля Мейтланд-Найлс и центрира отлично към Алонсо, който от метър вкара топката във вратата на Чех.

До края на редовното време домакините все пак стигнаха до точката. В герой за артилеристите се превърна Ектор Белерин, който изкупи вината си за направената от него дузпа. Испанският бранител оформи крайното 2:2 в 92-ата минута с топовен шут от близо 12 метра. Буквално в ответната атака Мората можеше да донесе победата за Челси, но останал на чиста позиция не успя да преодолее Чех.

След равенството Арсенал остава на шестата позиция с 39 точки, докато Челси е трети с 46 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация