Валентин Златев: Амбициите ни са големи

15:05
Валентин Златев: Амбициите ни са големи

„Левски е един от най-старите баскетболни клубове, с голяма история, със заслуги, с огромно количество верни фенове, които са го поддържали в годините. Клубът преживя тежки времена и съществуваше единствено благодарение на ентусиазма и усилията на Тити Папазов. Според нас този клуб заслужава много повече и затова след дълги разговори между нас стигнахме до решението, че от 1 януари 2018 ще бъдем генерален спонсор БК Левски.“ Това заяви Генералният директор на ЛУКОЙЛ-България ЕООД Валентин Златев при официалното обявяване на партньорството с баскетболния Левски 2014.

„Мисля, че това би било един добър стимул за развитие на потенциала, който този отбор има. Амбициите ни са големи. Мисля, че тандемът, който се оформя в клуба между Константин Папазов като треньор и Тодор Стойков като президент ни дава основание, че те ще извършат необходимото, затова Левски да заеме достойно място не само в българския баскетбол, но и в първенствата на Европа. Всичко това е с идеята да върнем публиката в залите и да вдигнем нивото на родния баскетбол“, коментира още Златев.

Той коментира и бъдещето на клуба, който дълги години бе спонсориран от компанията, а именно Академик. Вече стана ясно, че „ЛУКОЙЛ-България” ще продължи подкрепата си и за детско-юношеската школа и представителния състав на отбора от Правец”, без марката да присъства в названието на клуба. „След 17 години ние се гордеем с 14 шампионски титли на България и 12 Купи на страната. Мисля, че това е доста красноречив резултат, това е доказателство за огромната работа, извършена през тези години. На днешна дата Академик е перфектно функциониращ клуб, с прекрасна детско-юношеска школа, с талантливи състезатели и доказани треньори.“

Златев коментира и изказванията на някои от президентите на родните клубове, които изразиха своите съмнения, че след договора между договор между Левски и "ЛУКОЙЛ-България”, конкуренцията в НБЛ ще пострада. „Разбирам притесненията на някои от тях, но не мисля, че са основателни, защото съм убеден, че конкуренцията в българския баскетбол ще бъде засилена. Нашите амбиции да бъдем шампиони не са от днес и не са с появата ни като спонсор в Левски. Но те естествено и задължително ще останат и за този клуб. Това ще е и целта минимум, която стои пред ръководството и спортно-техническия щаб на Левски“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация