Серина няма да защитава титлата си на AU Open

15:22
Серина няма да защитава титлата си на AU Open

Серина Уилямс няма да участва в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия. Организаторите на турнира потвърдиха, че американката ги е уведомила за решението си да не защитава своята титла от 2017 г.

Серина спечели 23-та си титла от Големия шлем в Мелбърн в началото на миналата година, след което се оттегли от кортовете заради бременността си. В началото на септември американката роди дъщеря - Алексис Олимпия Оханян. Амбициозната цел на бившата номер 1 в света бе да се завърне в игра малко повече от четири месеца след раждането, за да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън. Това обаче няма да се случи, най-вече заради нейната загуба в демонстративен мач срещу Елена Остапенко преди седмица.

Серина обяви в социалните мрежи, че представянето й в първия мач след раждането не е било на това ниво, което е очаквала. "Треньорът ми и другите от екипа винаги са ми казвали, че трябва да отивам на турнири, само когато съм готова да извървя целия път", обясни по-малката от сестрите Уилямс. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация