Конте за Моуриньо: Явно страда от деменция

14:12
Конте за Моуриньо: Явно страда от деменция

В Челси отново се заговори за смяна на мениджъра след края на настоящия сезон, като на мястото на Антонио Конте, който е спряган за Байерн Мюнхен от лятото, се очаква да седне наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. Информацията е на авторитетния „Таймс", според който управата на „сините" иска да избегне уволнение на италианския специалист, за да си спести солидна неустойка по договора му за оставащата една година до неговото изтичане през лятото на 2019 г. Вместо това на „Стамфорд Бридж" се надяват да се разделят с Конте по взаимно съгласие това лято и при това положение постът му да заеме Симеоне. Бъдещето на аржентинеца в Мадрид също е несигурно, пред вид че от 2011 г. насам, откакто е начело на Атлетико, той донесе на тима шампионска титла, една Купа на краля и два финала в Шампионската лига, но този сезон бележи спад.

Междувременно обаче Антонио Конте даде изключително наситена пресконференция вчера преди двубоя срещу Норич в 3-ия кръг за ФА Къп, в която нападна остро колегите си Жозе Моуриньо и Арсен Венгер. Наставникът на Юнайтед го нарече индиректно „клоун", докато се опитваше да разсее слуховете, че е нещастен в Манчестър и смята да напусне клуба. Рекордьорът по мачове във Висшата лига пък имаше сериозни претенции към съдията след равенството 2:2 между Арсенал и Челси по-рано през седмицата. 

„Мисля, че Моуриньо трябва да се погледне какъв беше в миналото. Явно някои хора забравят какво са правили или казвали, как се нарича това, деменция?", едва сдържаше гнева си Конте, припомняйки как Моуриньо тичаше край тъчлинията на „Олд Трафорд" през 2004 г., за да празнува победния гол на водения тогава от него Порто в Шампионската лига срещу Юнайтед. 

Относно претенциите на Венгер, че Азар е трябвало да получи жълт картон за симулация при дузпата за изравнителния гол при 1:1, Конте изригна: „Ако Арсен Венгер е гледал мача, тогава ще разбере, че имаше голям късмет със съдийските решения. Понякога той забравя, че в последните няколко мача Челси завърши с 10 човека. Когато Арсенал спечели ФА Къп и Къмюнити Шийлд, тогава съдийските решения бяха окей, така ли? Мога да говоря за това цял месец но не искам, защото трябва да имаме респект и да приемаме решенията. Венгер е стар, опитен треньор, спечелил е много и трябва да продължи да прави това, което и досега. Колкото до другата ситуация, има човек, който продължава да гледа насам. Отиде си, но все още гледа към клуба", завърши Конте, явно визирайки бившия мениджър на Челси Жозе Моуриньо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация