Официално: Ливърпул продаде Филипе Коутиньо на Барселона

21:20
Официално: Ливърпул продаде Филипе Коутиньо на Барселона

Ливърпул и Барселона официално обявиха трансфера на Филипе Коутиньо в каталунския гранд. Предполага се, че сделката е на стойност 142 милиона паунда, като около 36 млн. от тях ще бъдат под формата на бонуси. Самият Коутиньо ще подпише договор за пет години с новия си клуб.

Според краткото съобщение, публикувано на сайта на мърсисайдци, двата клуба са се споразумели помежду си, като остава играчът да премине медицински прегледи и да договори личните си условия. От "Камп Ноу" пък разкриха, че освобождаващата клауза в договора на Коу ще бъде 400 милиона евро.

В момента бразилецът е в Лондон, откъдето ще лети за Барселона. Утре той ще наблюдава на живо двубоя на "блаугранас" с Леванте.

Трансферът на Коутиньо се превръща във втория най-скъп в историята на футбола след този на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен (б.ред. това е така, ако не се брои сделката за Килиан Мбапе, който засега официално играе под наем в ПСЖ от Монако, но общата стойност на този трансфер се изчислява на 180 милиона евро). Трансферът е и най-скъпият в историята на британския футбол.

Ливърпул купи Коутиньо от Интер през 2013-а за 8,5 милиона паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barca_Kahn
07.01.2018 11:15

Докато Ливърпул не стане клуб със сериозни амбиции нищо добро не ги чака. Същото важи и за Арсенал очаквам лятото Алексис да ги напусне. А тези които не уважават решенията на Коу Суарес или други големи играчи замислете се вие кое бихте предпочели всяка година да се борите за требъл или за топ 4

stargazer91
07.01.2018 22:22

Ливърпул сигурно са клуба с най-огромните амбиции в Англия, след 27 години суша в пъренството. Прогреса за последните години е на лице. Ама така е, лесно е да говориш, когато си побутван от съдиите доста честичко...

Hitchhiker1902
07.01.2018 14:50

Рядко съм съгласен с теб, но тук - 110%!
За съжаление...

stargazer91
07.01.2018 09:21

Гошко, само да ти кажа, че това не е просто "даден играч", това ни беше най-разнообразния и най-креативния играч, наслада за окото, правеше разликата в не малко мачове, за мен даже беше, най-добрият в отбора. Феновете го Боготворяха и се кефеха на ефективността му. И защо си мислиш, че е искал да си ходи лятото, прекалено много хора около него явно са му повлияли психически и са го подтикнали да направи това, промиха му мозъка, но той остана и се представяше чудесно до последния си мач, а не търкаше скамейката, както някои казваха, защото е заслужавал това, заради отношението си към клуба.

Georgi.Ilinov
07.01.2018 01:55

Нека да ние честита новата придобивка.Мойто лично мнение е,че коутинйо ще пасне чудесно на стила на барса. Само не можах да разбера,защо от ливърпул се съгласиха даго продават точно сега ,а не прес летниа трансферен прозорец.Що се отнася до феновете на ливърпул,да наистина не е приятно когато даден играч те напуска и отива в друг отбор.Само,че във пуул прес последните няколко години това напускане на играчите се превърна във тенденция.Винаги сам казвал ,че когато даден футболист няма желание да играе за отбора по добре да бъде продаден.Наи скорошен пример за нас феновете на барса е преминаването на неимар във псж.Дали заради парите или по другим причини тои избра да ни напусне.А за никого нее таина,че след ерата на меси и роналдо,неймар ще бъде носителят на златната топка.Във момента барса располага със добър отбор,но с интерес очаквам да видя този отбор догодина когато всички млади и стари попълнения се сработят като едно цяло.

Hitchhiker1902
07.01.2018 00:37

Ами... На добър час, Фил!
Коя е следващата сага? Вероятно: къде и за колко отива Салах през Юли?
И по-интересното: Ще издържи ли Клопо втори път в същия филм? Доколко му е писнало всяка година да му продават най-добрите играчи? След Дортмунд и Пуул ще поеме ли най-после клуб с амбиции?
Още един тъжен ден в новата история на един Велик Клуб...

Rasho79
06.01.2018 23:15

Ливърпул ще го има и без Коутиньо, прав му път!