Селта разплака Реал с късен гол (видео)

23:45
Селта разплака Реал с късен гол (видео)

Реал Мадрид не успя да спечели гостуването си на Селта де Виго и срещата завърши 2:2, а "белите" вече изостават на цели 16 точки от лидера Барселона, макар че имат и мач по-малко.


Мадридчани играха слабо, особено след почивката, когато не успяха да запазят аванса си и дори можеха да допуснат пълен обрат. Гарет Бейл беше единственият в тима на Зинедин Зидан, който се представи на висота и именно той реализира двете попадения за "лос меренгес". Уелсецът се разписа в 36-ата и 38-ата минути, заличавайки преднината на Селта, дадена от Даниел Вас (33'). През второто полувреме Кейлор Навас спаси дузпа на Яго Аспас, но в 82-ата минута Максимилиано Гомес донесе равенството на галисийци.


Реал е 4-и в класирането, като ще трябва да преследва Атлетико Мадрид и Валенсия, които спечелиха мачовете си от 18-ия кръг. Селта остана на 14-о място, но има само с 2 точки по-малко от 8-ия Атлетик Билбао.


Бейл беше в основата на първата опасна атака на гостите, но се забави и футболист на Селта изчисти топката далеч от вратата. Селта отговори с чудесен пас на Макси Гомес към Аспас, но Начо протегна крак и предотврати голова възможност. В 12-ата минута късметът помогна на Реал. Централните бранители забравиха за Яго Аспас и той засече топката след отлично центриране на Уго Майо, но уцели напречната греда.


Мадридчани имаха териториално надмощие, но контрите на Селта бяха много опасни. Кристиано Роналдо рядко играеше с топката и на няколко пъти репликира рефера Хайме Латре, недоволен от негови отсъждания.


В 24-ата минута поредната бърза атака на Селта разсече защитата на гостите, топката стигна до непокрития Даниел Вас, но неговият удар беше и слаб, и неточен. Секунди по-късно Каземиро отправи мощен изстрел извън наказателното поле и Рубен Бланко със сетни сили изби в корнер.


В 33-ата минута Вас отново се оказа свободен и имаше преодстатъчно време, за да прецени какво да прави. Датчанинът напредна и изненадващо копна топката над Кейлор Навас, който нямаше какво да стори - 1:0. От Реал имаха претенции за засада при паса на Яго Аспас към Вас, но такава нямаше.


Домакините можеха да се възползват от стъписването в редиците на Реал и да нанесат втори удар, но Навас бе заел добра позиция и спаси изстрела на Аспас. Мадридчани нямаха чисто голово положение до момента, но бързо изравниха. Подаването беше на Тони Кроос, а Бейл се измъкна от защитниците в небесносиньо и технично пусна топката покрай Бланко. контрата на гостите започна от груба грешка на Макси Гомес, който се опита да симулира в наказателното поле, но Каземиро му отне топката.


Само две инути по-късно Бейл отново показа, че навлиза в желаната форма. Уелсецът засече от въздуха центриране на Иско и Реал вече имаше преднина в резултата. Селта се нуждаеше от време, за да се съвземе от шока, но през втората част игра още по-силно и заслужено стигна до точката.


Съставът на Хуан Карлос Унсуе вложи много усилия и надигра звездите на Зинедин Зидан. В 53-ата минута Начо Фернандес изби топката пред върхлитащия Гомес, а малко по-късно Иско шутира от сериозна дистанция, но в аут. Кристиано Роналдо продължаваше да е незабележим, заслуга за което имаше най-вече Ронкалия.


След час игра Джони Кастро стреля силно, но топката мина близо до гредата. Кристиано имаше шанс с глава в 65-ата минута, но Бланко спаси. В 71-ата пък нова контра на Селта изкара на показ слабостите в защитата на Реал и Яго Аспас се откъсна сам срещу Навас, който го фаулира. Костариканецът обаче изкупи вината си, като отгатна посоката на удара на Аспас от бялата точка и запази аванса на своя отбор.


Дори този пропуск не отчая футболистите на Хуан Карлос Унсуе. Те заиграха ва банк и това отвори доста пространства за нападателите на Реал, но Роналдо не се възползва максимално от добро подаване на Лукас Васкес и стреля право в ръцете на Бланко.

 

Всъщност, влизането на Васкес и Матео Ковачич не помогна на Реал нито да затвори мача, нито да го реши с трети гол. Вместо това, в 82-ата минута Даниел Вас центрира отдясно към Макси Гомес, който надскочи централните бранители на мадридчани и с глава хвърли в екстаз феновете на "Балаидос", оформяйки крайния резултат.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация