Нотингам Форест изхвърли Арсенал от ФА къп (видео)

00:02
Нотингам Форест изхвърли Арсенал от ФА къп (видео)

Двукратният европейски клубен шампион Нотингам Форест напомни на феновете за славните си години, като отстрани Арсенал от Купата на Англия. Форест спечели с 4:2 и се класира за четвъртия кръг на турнира. В тима на Арсен Венгер, който изгледа мача от трибуните поради наказание, имаше девет промени и това се отрази. Лондончани бяха надиграни и за първи път, откакто Венгер води клуба, напускат ФА Къп в третия кръг, а миналия сезон бяха победители в турнира.


Ерик Личай се разписа на два пъти през първото полувреме. Вторият му гол, който падна малко преди почивката, бе изключително красив. Преди това Арсенал успя да изравни чрез Мертезарек. През второто полувреме Нотингам на два пъти вкара от дузпи. Първо Бреретън направи 3:1. Дани Уелбек върна гостите в мача преди Доуел да се разпише от бялата точка за крайното 4:2. При изпълнението на Доуел той се подхлъзна и останаха съмнения, че той е играл с топката два пъти.


Нотингам започна със самочувствие мача. След няколко добри атаки в 20-ата минута Форест поведе. Доуел прати топката в наказателното поле от фаул, а Личай изпревари Оспина и с глава прати топката в мрежата. Радостта на домакините обаче бе доста кратка. Само три минути по-късно Мертезакер изравни. Уолкот центрира, след рикошет топката се удари в гредата. Получи се разбъркване, в което Мертезакер се ориентира най-бързо и успя да се разпише.

 

Малко преди почивката Нотингам отново поведе след фантастичен гол на Личай. Той стреля от воле от границата на наказателното поле и много красиво насочи топката към горния десен ъгъл на Оспина.


Добрата игра на Нотингам продължи и след почивката и в 64-ата минута домакините стигнаха до трети гол. След нарушение на Холдинг срещу Матю Кеш, съдията отсъди дузпа, а точен от бялата точка бе Бреретън. Арсенал се посъбуди и натисна, но контраатаките на домакините създаваха сериозни проблеми на лондончани.


Дани Уелбек върна надеждите на “артилеристите” в 78-ата минута. Вратарят на Форест Джордан Смит допусна грешка и Уелбек бе на точното място, за да прати топката в опразнената врата. Нотингам бързо отговори, като поредната бърза атака изведе Траоре сам срещу Оспина. Дебюши го изрита и се стигна до втора дузпа. Кийрън Доуел се разписа, като останаха сериозни съмнения дали не игра с топката два пъти при изпълнението, тъй като се подхлъзна.

 

НОТИНГАМ - АРСЕНАЛ 4:2


1:0 - Личай (20)
1:1 - Мертезакер (23)
2:1 - Личай (44)
3:1 - Бреретън (64-д)
3:2 - Уелбек (79)
4:2 - Доуел (85-д)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация