Григор остава трети в света

14:25
Григор остава трети в света

Григор Димитров запази третата си позиция в ранглистата на Мъжката тенис асоциация, въпреки че загуби 160 точки от актива си с отпадането в полуфиналите на турнира в Бризбейн миналата седмица. Промени в Топ 10 не настъпват и Рафаел Надал остава лидер, следван от Роджър Федерер и Гришо.

Десетката допълват Александър Зверев, Доминик Тийм, Марин Чилич, Давид Гофен, Джак Сок, Стан Вавринка и Пабло Кареньо Буста. Австралиецът Ник Кирьос, който миналата седмица отстрани Димитров в Бризбейн и след това спечели титлата, минава с четири места нагоре и е 17-и.

Първата ракета на България сега стартира подготовката си за Откритото първенство на Австралия, в което миналата година стигна до полуфиналите. Турнирът от Големия шлем в Мелбърн стартира на 15 януари. При жените Симона Халеп запазва лидерската си позиция, а Каролин Возняцки измества Гарбине Мугуруса от второто място. Елина Свитолина се изкачва с две места до четвърта за сметка на Каролина Плишкова, която е шеста. Най-добрата действаща българска тенисистка Виктория Томова е 140-а в света.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация