Делио Роси: Искам да изградя доминиращ отбор, но за целта трябват качествени футболисти

16:33
Делио Роси: Искам да изградя доминиращ отбор, но за целта трябват качествени футболисти

Старши треньорът на Левски Делио Роси обяви, че тимът ще заложи на качеството, а не количеството при подбора на зимната селекция. Днес „сините“ започнаха подготовка, като италианският специалист разкри, че кои са основните аспекти, над които ще работи преди подновяването на първенството.

„Преди всичко искам отборът ми да бъде организиран, както когато притежава топката, така и когато тя не е в наше притежание. Един отбор, който има желание да контролира играта, но най-вече наистина да бъде отбор. В много случаи може да разполагаш с отлични футболисти, но те да не правят отбор. Това е разликата между добрите и много добрите тимове“, коментира Роси.

Сега трябва да направим избор – дали искаме само да участваме в това първенство, или да се конкурираме с другите. Разликата между тези две неща е много тънка. Мисля, а и клубът го знае, че за да подобрим състава, трябва да вземем някои футболисти. Но не говоря за количество. Нямаме проблем с броя на футболистите, а с качеството. Няма смисъл да сменим едно лице с друго. Напротив. Ако ще е така, предпочитам да работя с играчите до момента, защото знаят моя начин на работа.

Не съм спортен директор, чиято задача е да води преговори с футболисти. Аз мога да кажа на кои постове имаме нужда да привлечем нови футболисти и какви качества трябва да притежават те. И ако ми се предложат определен брой играчи, аз бих могъл да посоча кой измежду тях предпочитам да привлечем, сподели още италианският специалист.

На въпрос дали „сините“ ще могат да се преборят за трофей до края на сезона, бившият наставник на Лацио заяви: „Целта пред всеки отбор са да печели трофеи. Разбира се, че е важно да се печелят купи, но също така е важно и как ги печелиш. Моето разбиране е да изградя отбор, с който да мога да печеля в продължение на години, а не само веднъж. Когато бях треньор в Дания спечелих шампионата веднъж, като моят отбор не бе най-добрият. След това този отбор изчезна“. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация