Нулево реми между Челси и Арсенал на "Стамфорд бридж" (видео)

00:02
Нулево реми между Челси и Арсенал на "Стамфорд бридж" (видео)

Челси и Арсенал не се победиха и завършиха 0:0 в първия полуфинал на турнира за Купата на Лигата в Англия и оставиха всичко за реванша на 24 януари на “Емиратс”.


Двубоят не предложи някакво особено зрелище за феновете, като и двата тима играха предпазливо. Челси имаше превъзходство във владеенето на топката и ударите към вратата, но не успяха да материализират положенията си. Двубоят ще се запомни с дебютната употреба на системата за помощ на реферите VAR, която беше използвана на три пъти от рефера Мартин Аткинсън, но не доведе до промяна на негово решение.


Логично първите минути преминаха под знака на по-активна игра на домакините, които организираха няколко постепенни атаки, но до някакви опасности пред Оспина така и не се стигна. В 8-ата минута Арсенал на свой ред стигна до първо положение пред вратата на Челси, като получи право да изпълни корнер, но от него не последва нищо особено.  Последваха още силни минути за Арсенал, но постепенно Челси си върна инициативата и отново се настани в полето на “артилеристите”.


В 21-ата минута Александре Лаказет отправи силен, но неточен удар към вратата на Челси. Домакините отговориха още в 24-ата минута, когато се стигна до най-чистата възможност за гол в мача, след като Моузес стреля отдясно, но Оспина спаси, макар и колебливо и топката можеше да попадне у Мората.


Натискът на Челси се засили и последва нова атака, този път отляво. В 28-ата минута защитникът Мейтланд-Найлс изпусна Моузес, като се подхлъзна, и позволи на футболистът на Челси да стреля, като топката този път срещна гредата. Две минути по-късно се стигна и до исторически за английския футбол миг - системата в помощ на реферите VAR бе приложена за първи път. Поводът беше грубо изблъскване на Аспиликуета от страна на Чембърс. Реферът Мартин Аткинсън обаче се задоволи само да поговори с двамата замесени.


В 38-ата минута се наложи и Тибо Куртоа да показва уменията си след силен удар от границата на наказателното поле на Иуоби, като в ситуацията остана съмнение за дузпа за нарушение на Мейтланд-Найлс срещу Моузес, но такава не последва след консултация с VAR. До края на полувремето интересните ситуации бяха пред вратата на гостите, но възможностите бяха пропуснати.


Челси започна много силно след почивката, като създаде две сериозни опасности, като във втория случай Кристенсен стреля с глава над гредата. В тези начални минути Арсенал понесе тежък удар, като от игра принудително излезе капитанът Джак Уилшър, като на негово място се появи Мохамед Елнени. В 57-ата минута Алваро Мората се измъкна от отбраната на Арсенал, нахлу в наказателното поле, пусна топката покрай Оспина, но тя срещна външната страна на напречната греда. В 67-ата минута Кристенсен отново пропусна да се разпише с глава след изпълнение на корнер, като не успя да се възползва от неразчетено излизане на Оспина.


В следващата минута се стигна до ново напрежение пред вратата на Арсенал, но Еден Азар се поколеба да стреля и потърси съотборник и в крайна сметка мигът отлетя. Малко преди това в игра се появи и Алексис Санчес, което придаде повече острота на нападението на Арсенал и предимство във владеенето на топката. Челси обаче отговори с бърза контраатака, завършила с плътен удар на Вилиан, но Оспина отново беше на висока и спаси.


Пет минути преди края на редовното време мениджърът на Челси Антонио Конте сякаш се отказа от търсене на победата, като извади Еден Азар от игра и пусна на негово място Бакайоко. В 87-ата минута се стигна до ново използване на системата VAR, този път за интервенция на Уелбек срещу Фабрегас в наказателното поле, но в крайна сметка се видя, че футболистът на Арсенал е играл за топката.


Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Моузес, Канте, Фабрегас, Дринкуотър, Алонсо, Азар, Мората


Арсенал: Оспина, Белерин, Чембърс, Мустафи, Холдинг, Мейтланд-Найлс, Уилшър, Джака, Иуоби, Уелбек, Лаказет

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация