Атлетико се доближи на 6 точки до Барса (видео)

21:28
Атлетико се доближи на 6 точки до Барса (видео)

Атлетико Мадрид някак се добра до минимална победа с 1:0 при гостуването си на коравия Ейбар в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. С успеха тимът на Диего Симеоне се утвърди на втората позиция и на практика за момента е единствен преследвач на откъсналия се напред Барселона. Кевин Гамейро отбеляза гола в 27-ата минута. През второто полувреме баските натикаха “червено-белите” в тяхното поле и само късметът, добрите изяви на Ян Облак и грешка на съдията запази преднината им. В 91-ата минута Аугусто Фернандес спря топката с протегната ръка, но реферът не свири дузпа.


В четвъртата минута Шиме Върсалко намери Антоан Гризман, той потърси Анхел Корея, който шутира, а Гамейро за мъничко не отклони топката. В 18-ата центрирането на Гамейро не успя да намери Корея. От състава на домакините най-деен беше Иви Алехо, който оформи здрава битка с Люка Ернандес. В 27-ата минута гостите от “Wanda Metropolitano” стигнаха до гол, възползвайки се от грешка на баските. Гамейро се измъкна на ръба на засадата, нахлу към наказателното поле, където пусна успореден пас за Гамейро, а той не сгреши сам срещу вратаря - 0:1.


През второто полувреме Ейбар натисна, а “дюшекчиите” приеха играта в своето поле. В 65-ата Ян Облак се намеси точно след удар с глава на Серхи Енрик. В 79-ата словенският страж някак успя да задържи топката пред голлинията след изпълнение с глава на Пауло Оливейра. В 85-ата Облак пак показа майсторство, избивайки с една ръка след силен диагонален шут на Такаши Инуи. В 89-ата Кике Гарсия стреля атрактивно с глава по диагонала и топката облиза гредата от външната страна.


В 91-ата минута Енрике отправи атрактивен ножичен удар, след който топката се плесна в дланта на ръката на Аугусто Фернандес. Съдията явно не видя положението и подмина ситуацията, ощетявайки домакините. В последните секунди Облак отново се намеси след удар с глава при корнер, при който много специалисти видяха дузпа за задържане на Фабиан Ореяна.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация