Борнемут посече безпомощен Арсенал (видео)

19:50
Борнемут посече безпомощен Арсенал (видео)

Тимът на Арсенал не успя да запише победа в пети пореден мач, като загуби с 1:2 гостуването си на Борнемут. Отборът на Еди Хауи обърна съперника в рамките на четири минути и стигна до първа победа над лондончани в историята си. Ектор Белерин откри резултата в началото на втората част, Калъм Уилсън изравни в 70-ата минута, а малко след това Джордан Айб направи 2:1.


Успехът изкачи Борнемут на 13-о място в класирането, докато Арсенал все повече се отдалечава от местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Отборът на Арсен Венгер изостава на пет точки от Тотнъм и Ливърпул и на осем от третия Челси.


След равностойно начало Арсенал първи стигна до опасен удар към вратата при гостуването си на Борнемут. В осмата минута младият защитник Ейнсли Мейтленд-Найлс получи топката в наказателното поле. Той финтира на два пъти преди да отправи много хубав удар към далечната греда, а топката се удари в гредата. Малко по-късно Бегович трябваше да се намесва след изстрел на Иуоби.


Джак Уилшър, който миналия сезон игра под наем в Борнемут, е в основата на повечето атаки на гостите. Арсен Венгер, който гледа мача от трибуните поради наказани, все по-често започна да разчита на него. Като цяло Арсенал контролира събитията на терена, а опитите на домакините да застрашат Чех са рядкост.


"Артилеристите" стигнаха до най-добрата си възможност в 35-ата минута. Тогава Лаказет изведе Уелбек сам срещу Бегович, но вратарят излезе отлично, успя да скъси дистанцията и да отрази удара. Чак към края на полувремето тимът на Еди Хауи стигна реален шанс за гол. Джордан Айб намери непокрития Дан Гослинг в наказателното поле, но Чембърс успя да се хвърли и да блокира удара.


Гостите поведоха в началото на втората част. Алекс Иуоби по великолепен начин изведе Белерин зад защитата. Испанският бранител стреля, топката се удари в Бегович, но продължи към вратата и се озова в мрежата.


Гостите поведоха в началото на втората част. Алекс Иуоби по великолепен начин изведе Белерин зад защитата. Испанският бранител стреля, топката се удари в Бегович, но продължи към вратата и се озова в мрежата. Борнемут не бе показал нищо до срещата на второто полувреме, но в рамките на четири минути обърна мача.


Калъм Уилсън изравни в 70-ата минута. Тогава Райън Фрейзър му подаде, а неразчетено излизане на Чех позволи на нападателя да го изпревари и да насочи топката към мрежата. Малко по-късно защитата на Арсенал не се справи добре. Уилсън бе изведен отлично, но се забави. Той намери Джордан Айб, който изведе домакините напред с първия си гол за Борнемут във Висшата лига. До края на срещата "артилеристите" не намериха начин да отговарят и не бяха близо до изравняване.


БОРНЕМУТ - АРСЕНАЛ 2:1


0:1 - Белерин (52)
1:1 - Уилсън (70)
2:1 - Айб (74)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация