Райън Гигс е новият селекционер на Уелс

18:10
Райън Гигс е новият селекционер на Уелс

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе избран за селекционер на националния отбор на Уелс. Новината бе потвърдена от местната футболна федерация чрез съобщение в социалните мрежи.

44-годишният Гигс заменя на поста бившия наставник на драконите Крис Колман, който напусна, след като не успя да класира тима за Световното първенство в Русия. Преди няколко седмици Гигс сподели, че за него би било чест да води националния тим на родината си. Той има 64 мача за Уелс като футболист, но досега не е водил нито един клуб в мениджърската си кариера, освен четири мача начело на Манчестър Юнайтед в края на сезон 2013/14. След това уелсецът бе асистент на Луис ван Гаал в продължение на две години, но си тръгна от "Олд Трафорд" след идването на Жозе Моуриньо през лятото на 2016-та година.

Гигс бе свързван с много клубове от Висшата лига, като води разговори с ръководството на Суонзи миналото лято, но в крайна сметка не пое нито един отбор.

"Горд съм, че ми бе оказана честта да водя националния отбор. За мен е голямо предизвикателство преди предстоящите мачове за Лигата на нациите и квалификациите за Евро 2020. Нямам търпение да започна работа. Нетърпелив съм да започнем подготовка с играчите за важните срещи, които ни предстоят по-късно през годината", сподели легендата на червените дяволи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация