Челси започва строежа на нов стадион

12:38
Челси започва строежа на нов стадион

Челси е все по-близо до започването на строеж на нов 60-хиляден стадион на стойност от близо един милиард лири. Лондонският клуб има разрешение за изготвяне на план за изграждането на по-модерно съоръжение от общината в английската столица, след като семейство Кросуейт, с което правеше сериозни правни спънки до този момент, е постигната договорка след среща и с управника на квартала Хамърсмит енд Фулъм. Най-вероятно семейството ще получи финансова компенсация заради подадена жалба, блокирала работата до момента.

Шампионите на Англия за миналия сезон ще играят на 41-хилядния си "Стамфорд Бридж" до лятото на 2020 година, а вероятно след това ще използват "Уембли" за свой дом за един или два шампионата. 

"Стамфорд Бридж" е открит през април 1877 година. Семейство Кросуейт подаде жалба в общината, защото новият и по-голям стадион на Челси ще спира слънчевата светлина, влизаща в семейния дом през последния половин век. Последното разпореждане на общинските власти е строежът да започне според определените срокове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darklight
16.01.2018 18:57

Затова от няколко години правим смешни трансфери.

Bitten
16.01.2018 13:10

На кой му трябва слънчева светлина в Лондон, като може абрамович да им купи 2-3 къщички на малдивите и в Майорка.