Левски иска Яя Меледже под наем

10:33
Левски иска Яя Меледже под наем

Левски явно опитва различни варианти, за да привлече през този трансферен прозорец полузащитника на Ботев Пловдив Яя Меледже. Преди няколко дни се разбра, че сините обмислят бартер с канарчетата, като в замяна на африканеца да пратят в Пловдив Димитър Пиргов. Двата клуба отрекоха за подобна вероятност, като може би това е продиктувано и от интереса на Славия да си върне централния защитник, информира "Тема Спорт".

Яя Меледже има договор с Ботев до края на този сезон. Няколко пъти от ръководството на канарчетата признаха, че футболистът не желае да преподпише, което предполага да бъде продаден сега за някакви прилични пари. Правата на Меледже са поделени между бившия шеф на Ботев Румен Чандъров и сегашното ръководство. Чандъров, който е собственик на Септември София, държи 60%, докато 40% са при жълто-черните.

Очаква се в близките дни Меледже да премине в столичния клуб, като Чандъров ще плати на Ботев останалите 40% и ще има пълните права над халфа. Идеята е веднага след като пристигне в Септември, Меледже да бъд пратен под наем в Левски, защото футболистите нямат право на два трансфера в един прозорец. 

Меледже трябва да играе като преотстъпен на "Герена" до края на сезона, а в договора ще има клауза за откупуване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация