Роналдо: Неуважително е Меси да печели повече от мен

19:42
Роналдо: Неуважително е Меси да печели повече от мен

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо настоява за нов договор с подобрени финансови условия. След като онзи ден AS написа, че португалецът се чувства излъган от Флорентино Перес, задето не му предлага нов контракт, вчера мадридският El Mundo продължи темата. Изданието също твърди, че CR7 негодува от по-ниската си заплата, и цитира негови думи, изказани пред обкръжението му. Според медиите Роналдо получава около 21 милиона евро, а Лионел Меси - двойно повече. Неймар също е с по-голяма заплата от португалеца, като прибира над 30 милиона на година. 

"Неуважително е Меси да печели повече от мен. Трябва да взимам като за най-добрия в света", споделил той. "Постоянно ми казват "утре, утре". Не е въпрос на пари, а на статут", казал той, твърдят източници на El Mundo. 

Роналдо смята, че финансовата разлика с другите големи звезди Неймар и Меси е прекалено голяма и не отговоря на класите. Кристиано е убеден, че ситуацията в момента е "несправедлива" и не се чувства "ценен". Освен това №7 припомня проблемите си с данъчните в Испания и че в Англия никога не би имало подобен казус. В отговор президентът на Реал Флорентино Перес е готов да изслуша предложения за нападателя, твърди португалският Record. 

Според медиите на Пиренеите CR7 е твърдо решен да напусне "Сантяго Бернабеу". Желанието на Роналдо е да се завърне в Манчестър Юнайтед. За целта червените дяволи ще трябва да се изръсят с около 100 млн. евро за трансфер и още 50 милиона годишна заплата. За Юнайтед подобна сделка за футболист, който на 5 февруари става на 33, обаче е нерентабилна. Другият заинтересован клуб от португалеца е ПСЖ. Кристиано е супербогат, но се дразни от по-високата заплата на Меси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация