Гришо крачи смело напред през жегата в Австралия

09:37
Гришо крачи смело напред през жегата в Австралия

Световният номер 3 Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, след като победи руснака Андрей Рубльов с 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 в мач от третия кръг на турнира.

Двамата тенисисти играха при много тежки условия, като температурата в Мелбърн в един момент достигна 42 градуса, което допринесе за ниското качество на играта и допуснатите общо 28 двойни грешки от двете страни на мрежата. Все пак Гришо показа характер и класа, за да се нагоди по-добре към жегата и да стигне до крайния успех след 3 часа и 4 минути игра.

Димитров започна колебливо срещата, като допусна пробив още в първия гейм, след което изостана с 0-2. След това Гришо намери играта си и взе шест от следващите седем гейма, за да вземе първия сет. Втората част се разви по огледален начин, като българският тенисист проби още в третия гейм, но при 4-3 Рубльов взе подаването на съперника си след маратонски гейм, след което спечели още два поредни гейма и изравни резултата.

Непостоянната игра на двамата продължи и в третия сет, в който Рубльов нанесе първия удар и проби за 4-2, но Димитров отново намери сили да отвърне и спечели следващите четири гейма, макар и трудно, за да се доближи на сет от крайния успех. Четвъртата част вървеше на сервис до седмия гейм, когато хасковлията стигна до пробив, след което не сбърка при следващите си два сервис гейма и затвори мача при първия си мачбол, за да си върне за загубата от Рубльов във втория кръг на Ю Ес Оупън миналото лято.

Димитров завърши двубоя с 13 аса, 15 двойни грешки и общо 45 печеливши удара, като отново регистрира ниска успеваемост при втори сервис – едва 37 процента спечели точки. Той обаче бе много активе при посрещане, стигайки до общо 19 възможности за пробив, от които реализира 6.

По този начин Гришо се класира за осминафиналите на турнира, където ще срещне победителя от двубоя между местния любимец Ник Кирьос и финалиста от 2008-ма година Жо-Вилфред Цонга, които играят по-късно днес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация