Милан продава Бонучи на Ман Сити, за да закърпи бюджета

13:54
Милан продава Бонучи на Ман Сити, за да закърпи бюджета

Капитанът на Милан Леонардо Бонучи може да бъде продаден на Манчестър Сити, гръмна „Гадзета дело спорт". „Гражданите" искаха да вземат италианския национал още през лятото на 2016 г., но тогава той предпочете да остане в Ювентус. Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола обаче не се е отказал от опцията Бонучи, тъй като иска повече конкуренция в центъра на защитата, а той се вписва идеално в концепцията му. Бонучи може да бъде картотекиран за Шампионска лига още за текущия сезон, заради което сделката се очаква да стане факт през януарския трансферен прозорец.

Бонучи и Милан категорично отрекоха подобна възможност, но според „Гадзета дело спорт" действителността е съвсем различна. „Росонерите" обмисляли продажбата заради проблемите си с финансовия феърплей на УЕФА. 

Както е известно, групировката около Йонхон Ли, която откупи клуба, финансира лятната селекция със заеми. Бонучи бе най-скъпата покупка в нея, като за него бяха платени 42 милиона евро. Сезонът на Милан обаче до момента е пълен провал, а шансовете за класиране в Шампионската лига наесен се стопиха до варианта за спечелване на Лига Европа. Отделно, самият Бонучи засега не оправдава очакванията, а освен това Милан е много силно притиснат от регламента на УЕФА за финасов феърплей и рискува сериозно наказание, ако не балансира бюджета си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация