Челси се развихри като гост на Брайтън (видео)

16:31
Челси се развихри като гост на Брайтън (видео)

Отборът на Челси разгроми Брайтън с 4:0 в първи двубой от 24-ия кръг на английската Висша лига.

Възпитаниците на Антонио Конте прекъснаха серията си от два мача без победа в Премиър лийг и с актив от 50 точки се изравниха с втория в класирането Манчестър Юнайтед, който по-късно днес гостува на Бърнли. Лидерът Манчестър Сити, който приема в късния мач днес Нюкасъл, е с 62 точки.

Брайтън записа пети последователен мач без успех и с 23 точки остана 16-и.

Лондончани започнаха вихрено и с два бързи гола поеха контрола върху мача. Еден Азар откри в третата минута със стотния си гол за "сините". Виктор Моузес проби от дясно и центрира по тревата, защитниците на домакините не успяха да избият добре и Азар от десетина метра прати топката в мрежата.

Три минути по-късно Уилиан удвои с изстрел от границата на пеналта след пас на Миши Батшуай.

Брайтън се поотърси от шока от ранните попадения и създаде няколко опасности пред Уили Кабайеро. Най-добрата от тях дойде след половин час игра, когато Паскал Грос центрира от дясно и Томер Хемед засече с глава от 5-6 метра, но Кабайеро показа страхотен рефлекс и изби с една ръка.

Уилиан Беше близо до трети гол за столичани малко след почивката, но изстрелът му от фаул беше отклонен в страничната греда от вратаря Мат Райън.

В 77-ата минута Азар все пак направи резултата класически след страхотна индивидуална акция, а минута преди края Моузес оформи крайното 4:0, след като беше изведен зад гърба на отбраната на съперника от 21-годишната белгийска резерва Чарли Мусонда.

Състави:

Брайтън - Райън, Зутнер, Скелото, Дъфи, Дънк, Голдсън, Грос, Марч, Стивънс, Прьопер, Хемед 

Челси - Кабайеро, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Алонсо, Моузес, Канте, Бакайоко, Вилиан, Азар, Батшуай

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация