Манчестър Юнайтед поднови договора на Моуриньо

21:29
Манчестър Юнайтед поднови договора на Моуриньо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо подписа нов договор с английския гранд, обяви официалният сайт на "червените дяволи". Новият контракт ще задържи португалския специалист на "Олд Трафорд" до 2020 година, като в него има и опция за още един сезон. Старият договор на Моу с клуба изтичаше през 2019 година.


Моуриньо, който утре ще навърши 55 години, пое “червените дяволи” през лятото на 2016 година, като наследи на поста холандеца Луис ван Гаал. Моуриньо стана първият мениджър в историята на клуба, който успява да спечели трофей още в първия си сезон начело на тима. През сезон 2016/2017 Манчестър Юнайтед спечели Купата на лигата на Англия и Лига Европа.


В момента Манчестър Юнайтед заема второ място в класирането на Премиър лийг, на 12 точки зад лидера Манчестър Сити след 24 изиграни кръга. “Червените дяволи” играят и на още два фронта - в Шампионската лига и в турнира ФА Къп.

 

Португалецът подписа новия договор в присъствието на изпълнителния директор на клуба Ед Удуърд. "Жозе вече постигна много като мениджър на Манчестър Юнайтед и аз съм много щастлив, че той се съгласи да се обвърже с клуба поне до 2020 година. Неговият професионализъм и работоспособност са изключителни и той прегърна желанието на клуба да се налагат млади играчи от топкласа в първия тим. Той прави всичко с енергия и целенасоченост и аз съм сигурен, че ще продължим да носим резултати на феновете и клуба", коментира Удуърд.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
25.01.2018 22:42

Не съм съвсем сигурен че трябваше да се подновява толкова рано договора, но може и да е за добро.От една страна определено постигна много повече отколкото предишните 2-ма и малко спокойствие на поста може да се окаже точно това от което отбора има нужда, но от друга страна продължавам да съм на мнение че трансферната му политика е причината за пореден път да не сме в борбата за титлата и някой доста... специални решения спрямо титулярните места на някой играчи не ми се нравят. Мисля си че можеше да се види как ще завършим този сезон и тогава да се подписват договори...