Федерер на финал в Мелбърн след отказване на Чун

14:57
Федерер на финал в Мелбърн след отказване на Чун

Световният номер 2 Роджър Федерер се доближи на една победа от защита на титлата си от Аустрелиън Оупън, след като срази корееца Хьон Чун с 6-1, 5-2 и отказване на младия тенисист.

21-годишният Чун бе голямата сензация в Мелбърн през последните две седмици, след като победи шесткратния шампион Новак Джокович и 4-ия в света Александър Зверев по пътя си към полуфиналите, но днес очевидно не бе в добра физическа кондиция, което се отрази на най-силното му качество - покриването на корта. Федерер от своя страна започна с обичайния си агресивен стил и проби съперника си още на старта, след което взе подаването му още веднъж, за да вземе първия сет с 6-1. Швейцарецът проби рано и във втората част, след което Чун поиска медицински тайм аут за проблем със стъпалото. В следващите минути кореецът трудно се движеше по корта и в крайна сметка реши да се откаже при 5-2 за Федерер.

По този начин носителят на 19 титли от Големия шлем се класира за седмия си финал в Мелбърн Парк, където ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич, който вчера постигна чиста победа над Кайл Едмънд. Федерер и Чилич играха финал на Уимбълдън миналата година, когато швейцарецът нямаше проблеми да спечели в три сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация