Гришо: Тенисът се промени много, вече всеки играе добре

13:21
Гришо: Тенисът се промени много, вече всеки играе добре

Световният номер 3 Григор Димитров призна, че не е напълно сигурен дали ще може да вземе участие на DIEMA XTRA Sofia Open, тъй като има проблем в рамото след участието си на Откритото първенство на Австралия.

По-късно днес българският тенисист ще получи резултатите от направените изследвания в Монако, след което ще знае със сигурност дали ще защитава титлата си от миналата година пред родна публика. 

"Тук съм, за да играя, но не искам да давам празни обещания", подчерта Григор на пресконференция в София днес. 

Хасковлията се завърна в България вчера, след като тази седмица достигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, където бе спрян от Кайл Едмънд. DIEMA XTRA Sofia Open започва на 4-ти февруари в столичната зала "Арена Армеец".

"Чакам някои от резултатите да излязат, защото рамото ми е наистина доста преуморено. Имах изключителни болки в последните три мача. Наистина не играх добра игра, но борбата ми помогна да мина през тези мачове, за което изцяло съм доволен, но понякога не можеш да вървиш срещу тялото си. Не искам да давам празни обещания, просто ще гледам да се възстановя максимално. Дал съм си почивка тези дни, защото не всеки ден можеш да играеш тенис на 100 процента. Има дни, в които не само тялото, самият ти не можеш да работиш по начина, по който искаш, и трябва да разчиташ на това, което имаш в себе си. Ако докторите утре кажат: "По-добре да запазиш рамото си за останалата част от годината", разбира се, че ще помислим с отбора, ще поговорим. Това не е лесно решение, все пак обичам да съм вкъщи, харесва ми да играя в България, подкрепата е уникална. Да се надявам, че ще мога да съм на 100 процента", обясни Димитров.

"В момента най-важното нещо е да намеря малките детайли. Да знаеш къде ще имаш тази възможност. Винаги вярвам в себе си, така че какъвто и жребий да имам, на който и да е турнир, винаги знам, че мога. Играл съм с всеки, побеждавал съм всички. Знам, че един ден, като продължавам да влагам усилия, ще се получи. Винаги ще си остана агресивен играч, така или иначе, но винаги ще има тънки моменти в даден мач, които мога да ги направя по-добре. Нещата се получават за момента, така че няма смисъл от някаква смяна на удари или на тактика", каза още шампионът от Финалите на световния тур в Лондон.

"Вече, където и да играя, имам чувството, че съм пред родна публика. В Австралия навсякъде бяха знамената, в Лондон миналата година беше просто уникално, в България да не говорим. Колкото повече пътувам, толкова повече го виждам това и повече го оценявам. Когато чуя българска реч в Австралия, това ме окуражава, да не говорим, когато видя знамената", сподели Димитров на днешната пресконференция.

Българският тенисист коментира и силното представяне на Роджър Федерер и Рафаел Надал в последната година. "Много хора забравят, че дори да стават на 35-6 години, те не спират да работят. Те продължават да работят по същия начин. После с опита си, с мачовете, които имат, им помагат в много трудни ситуации. Тенисът доста се е променил, всеки вече играе добре. Вече няма играч, който има много слаби места или не може да се представи добре", каза Григор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация