Ливърпул напусна безславно ФА Къп (видео)

09:57
Ливърпул напусна безславно ФА Къп (видео)

Предпоследният в Премиършим тим на Уест Бромич Албиън изхвърли Ливърпул от турнира за Купата на Футболната асоциация. Дроздовете отиват на 1/8 финалите след победа на "Анфийлд" с 3:2.

Ливърпул откри резултата още в 6-ата минута, когато след грешка на Джони Еванс в отбраната на УБА Мохамед Салах се озова в отлична позиция и стреля, ударът му бе париран от вратаря, но топката попадна в Роберто Фирмино, който я прати в мрежата с техничен прехвърлящ удар. Гостите изравниха още в следващата минута с гол на Джей Родригес, който нахлу в наказателното поле на червените и мощен изстрел не даде шансове на Симон Миньоле. В 11-ата минута отново Джей Родригес бе на точното място и след подаване отляво смълча 53 000 зрители по трибуните, давайки преднина на УБА. Много скоро във вратата на Миньоле влезе още една топка, но този гол на Крейг Доусън бе отменен, след като съдиите изгледаха видеоповторение на ситуацията. В 26-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на Ливърпул, но Фирмино стреля в гредата. Играта се поуспокои, но в самия край на полувремето УБА стигна до трети гол - след изстрел на Доусън топката се отклони леко от крака на Жоел Матип и пресече голлинията. Останаха съмнения за засада при ситуацията и отново се стигна до видеоповторения, които показаха, че голът е чист.

През второто полувреме Ливърпул успя да върне само един гол чрез Салах и така отборът на Юрген Клоп напусна безславно турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация