Наполи удари Болоня и отново е лидер (видео)

19:49
Наполи удари Болоня и отново е лидер (видео)

Наполи отново излезе на първото място в Серия “А”. Днес играчите на Маурицио Сари постигнаха труден успех с 3:1 над Болоня в среща от 22-ия кръг на шампионата. Родриго Паласио стресна феновете на домакините, след като се разписа още в 1-ата минута. Четири по-късно Мбайе си вкара автогол. За пореден път обаче белгийският национал Дрис Мертенс се превърна в герой, след като заби две попадения в мрежата на Антонио Миранте.


Неаполитанците продължават да мечтаят за трофея в Италия. Тимът вече има актив от 57 точки, с една повече от Ювентус, като за 22 кръга Наполи е вкарал 48 гола и е допуснал едва 14. Това прави защитата на отбора най-добрата в Серия "А".


Самата среща започна мечтано за гостите и още в 1-ата минута Родриго Паласио се разписа, след като засече с глава центриране на Ди Франческо. Радостта за "червено-сините" бе много кратка. Мбайе направи изключителна глупост и с шут заби кълбото в собствената си врата.


Проблемите в състава на Донадони станаха още по-големи. Звездата на гостите Симоне Верди получи неприятна травма и бе заменен от Ладислав Крейчи. В 22-ата минута Болоня направи отлична атака. Ди Франческо проби отляво и подаде в наказателното поле към Паласио, той се обърна и намери Блерим Джемайли, но бившият футболист на Наполи от близка дистанция не успя да прати топката в мрежата на Пепе Рейна за втори път.


В 26-ата минута аржентинският нападател на Болоня излезе очи в очи с Рейна, но стражът на домакините за пореден път показа, че е един от най-качествените вратари в Серия "А", спасявайки сигурен гол.


Съдията на двубоя Пауло Мацолени се превърна в главно действащо лице, след като отсъди много спорна дузпа в 37-ата минута. Масина дръпна леко за рамото Хосе Кайехон, който падна на тревата и реферът на се поколеба да даде дузпа в полза на Наполи. Зад топката застана Дрис Мертенс, белгийският национал не сбърка и направи резултата 2:1. В последните минути на първата част домакините се опитаха да натиснат и да отбележат трети, но защитата на Болоня се справи.


Второто полувреме започна с игрово предимство за тима на Марицио Сари. В 48-ата минута съдията отсъди несъществуващ фаул в полза на Наполи. Мертенс пробва късмета си, но шутът му срещна стената.


В 59-ата минута домакините направиха светкавична контраатака. Топката се озова на левия фланг в краката на Дрис Мертенс, който навлезна навътре и с премерен удар матира Антонио Миранте за трети път.


Малко преди края на срещата Масина можеше да намали резултата, но шутът му бе спасен от Пепе Рейна. Това бе и последната интересна ситуация в сблъсъка.


В следващия кръг Наполи гостува на новака Беневенто, а Болоня приема Фиорентина, който днес записа изключително тежка загуба от Верона.


НАПОЛИ - БОЛОНЯ 3:1


0:1 Паласио (1)
1:1 Мбайе (5 авт.)
2:1 Мертенс (37)
3:1 Мертенс (59)


Стартови състави:


Наполи (4-3-3): Рейна, Хисай, Кирикеш, Кулибали, Марио Руи, Алан, Жоржиньо, Хамшик, Кайехон, Мертенс Инсиние


Болоня (4-3-3): Миранте, Мбайе, Де Мело, Хеландер, Масина, Поли, Пулгар, Джемайли, Верди, Паласио, Ди Франческо

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация