Атлетико с класика срещу Лас Палмас (видео)

20:08
Атлетико с класика срещу Лас Палмас (видео)

Атлетико Мадрид се затвърди на второто място в Примера след домакински успех с 3:0 над предпоследния Лас Палмас в среща от 21-ия кръг. Попаденията паднаха в последния половин час. Антоан Гризман (60), Фернандо Торес (73) и Томас Тейе (88) се разписаха.


Домакините имаха териториален превес през първата част, но не успяха да оползотворят малкото си голови положения. Гостите от “Гран Канария” създадоха няколко остри контри в първия четвърт час и след това полагаха усилия най-вече в защита. В осмата минута Анхел Корея се намеси с шпагат, спирайки удар от чудесна позиция на Калери.


В 17-ата Торес потърси Габи Фернандес, чийто шут беше спрян от вратаря Леандро Чичисола. В 22-ата Ел Ниньо пропусна, стреляйки извън целта след подаване на Корея. Стотина секунди по-късно Антоан Гризман нацели греда след атрактивно изпълнение с пета. До края на полувремето “червено-белите” имаха още една добра възможност - в 34-ата Гризман не уцели вратата.


В 60-ата Гризман откри резултата. Френският нападател получи ниско подаване от Хуанфран, Гризман излезе сам рещу вратаря и леко копна топката с левия крак - 1:0. Две минути по-късно Яник Ферейра Караско не пожела да подаде към Торес и предпочете да завърши сам, стреляйки от по-неудобна позиция в аут. В 63-ата Саул асистира на Гризман, френският голаджия копна топката, тя прехвърля вратаря, но се отби в страничната греда.


В 73-ата "дюшекчиите" хванаха своя съперник на контраатака и с два паса си изработиха голови положение. Торес получи пред наказателното поле, преодоля защитник и стреля под гредата, за да не остави шансове на вратаря Чичисола - 2:0. И третият гол за Атлети падна след контраатака. Островният тим загуби топката, Ферейра Караско се устреми срещу вратаря и подари гол на Томас Тейе, който тичаше рамо до рамо с него - 3:0.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация