Милан надви Лацио, Кутроне вкара с ръка (видео)

21:21
Милан надви Лацио, Кутроне вкара с ръка (видео)

Милан спечели с 2:1 дербито с Лацио от 22-ия кръг на Серия "А". Головете за победителите бяха дело на Патрик Кутроне и Джакомо Бонавентура, а Адам Марушич реализира за лациалите. Трябва обаче да се каже, че при първия гол на "росонерите" топката срещна ръката на младия нападател, но това остана незабелязано от съдиите. Това е трета поредна победа за тима на Дженаро Гатузо, който прави скок в класирането. Досега миланистите бяха на десето място, но вече делят шестото със Сампдория.


В десетата минута Чалханоглу пробва рефлекса на Томас Стракоша. Турският национал изстреля снаряд от около 20 метра, но стражът на "орлите" успя да отбие. В 15-ата минута обаче Стракоша трябваше да бърка в своята мрежа. Кутроне засече с ръка центриране, дошло отляво, и резултатът бе открит - 1:0 за Дявола. Реферите, а и зрителите, обаче решиха, че головият удар е бил с глава. Странно, никой от Лацио не реагира и не поиска видеоповторение.


Радостта на домакините не бе дълготрайна. Само пет минути след като поведоха, "червено-черните" инкасираха гол. Адам Марушич получи пас отдясно и с добър удар в далечния ъгъл равенството бе възстановено. Последваха силни минути за гостите, като шут на Луис Алберто се отби в горната греда на вратата на Джанлуиджи Донарума. Полувремето вървеше към своя край, когато Давиде Калабрия намери Джакомо Бонавентура с далечно подаване. С чудесен удар с глава Джак матира Стракоша, който бе закован на голлинията - 2:1 за тима на Гатузо.


След почивката лациалите вдигнаха оборотите осезаемо. В центъра на почти всичко интересно пред рамката на Донарума беше Сергей Милинкович-Савич, който на няколко пъти можеше да изравни - веднъж след чудесен отскок, а след това с удар от средна дистанция. В 85-ата минута играчите на Индзаги докоснаха равенството. Фелипе Андерсон затрудни максимално стража на "росонерите", но Сенад Лулич не успя да изравни от чиста позиция.


Така трите точки отидоха на сметката на домакините, които се изравниха по точки със Сампдория. По-късно тази вечер "моряците" гостуват на Рома. Момчетата на Гатузо направиха малка услуга на своя градски съперник Интер, който по-рано през деня не успя да надвие скромния тим на СПАЛ 2013. Въпреки издънката, "нерадзурите" стопиха точка от преднината на "орлите" в борбата за третото място. След няколко дни Милан и Лацио ще премерят сили в първи полуфинален сблъсък за Купата на Италия.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация