Черно море завърши наравно с шампиона на Узбекистан

18:22
Черно море завърши наравно с шампиона на Узбекистан

Черно море завърши 0:0 срещу шампиона на Узбекистан Локомотив Ташкент в контролна среща, играна днес в турския курорт Анталия.

Най-доброто положение за варненци пропусна Радослав Василев в края на първото полувреме, след като беше изведен в добра позиция в пеналта от Мехди Фенуш, но ударът му беше блокиран пред голлинията. Стражът на българите Благой Макенджиев имаше повече работа, но на три-четири пъти се намеси впечатляващо и спаси вратата си от гол.

Първата добра атака в мача бе пред вратата на узбеките. В 12-ата минута Александър Цветков проби през центъра, подаде вдясно към Ертан Томбак, който центрира в наказателното поле, където Цветков стреля, но топката се удари в тялото на бранител.

Последва шут на футболист от Локомотив (Ташкент) от границата на наказателното поле, но стражът на варненци изби.

В 26-ата минута Радослав Василев се озова на стрелкова позиция след пас на Георги Илиев, но ударът му срещна крака на защитник на Локомотив. В 32-рата минута Ертан Томбак проби по десния фланг, елегантно застъпи топката, където нахлуващия на скорост Ндонгала стреля, но стражът на тима от Ташкент улови.

В 38-ата минута последва второ добро спасяване на Макенджиев. След заучено положение, футболист на Локомотив излезе очи в очи с вратаря на Черно море, който обаче успя да се намеси и изби в корнер.

В 43-тата минута Черно море организира добра контраатака. Мариян Огнянов напредна през центъра, подаде към Фенуш, който финтира вратаря, подаде към Василев, който стреля, но бранител застана на пътя на топката.

След почивката по-опасните положения бяха пред вратата на моряците. В 56-ата минута футболист на Локомотив бе изведен отляво и стреля по диагонала, но Макенджиев успя да се намеси и изби в корнер.

В 66-ата минута играч на Локомотив засече центриране отляво, но Макенджиев с крак предотврати сигурен гол.

След тази ситуация играта се успокои, до края на срещата нямаше повече сериозни положения пред двамата вратари и проверката приключи при 0:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация