Официално: Ман Сити привлече Емерик Лапорт

16:50
Официално: Ман Сити привлече Емерик Лапорт

Манчестър Сити официално привлече централния защитник на Атлетик Клуб Емерик Лапорт. Бившият младежки национал на Франция подписа договор до 2023-та година с гражданите. Лидерите във Висшата лига са платили откупуващата клауза, записана в договора на Лапорт с Билбао, която е била на стойност 57 милиона паунда, като по този начин бранителят се превръща в най-скъпия играч в историята на английския клуб.

 

23-годишният Лапорт е считан за един от най-обещаващите млади централни защитници в Европа, като натрупа на сметката си над 200 мача с екипа на Атлетик. Той бе в групата на Франция за евроквалификациите с България и Холандия миналия септември, но не взе участие в нито един от мачовете и все още чака дебюта си за петлите.

С привличането на Лапорт ръководството на Сити изпълни главното желание на мениджъра Пеп Гуардиола, който често повтаряше, че има нужда от още един играч за центъра на отбраната. Гражданите разполагат още с Джон Стоунс, Николас Отаменди, Еляким Мангала и Венсан Компани за тази позиция, но белгийският национал е измъчван от хронични контузии и рядко попада в игра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация