Липса на късмет лиши "армейците" от бой над руския шампион (видео)

21:25
Липса на късмет лиши "армейците" от бой над руския шампион (видео)

ЦСКА завърши наравно 0:0 срещу руския шампион Спартак Москва. Тимът ни отново беше подкрепен от верните си фенове, които са в Испания специално, за да изгледат на живо контролите по време на подготовката.


Нашите футболисти пропуснаха по-чистите положения в мача и само липсата на късмет не достигна на тима ни за победа срещу елитния съперник. Армейците запазиха мрежата си суха в четвърта поредна контрола по време на зимната подготовка.


Единственият отсъстващ играч от състава ни беше Кристиян Малинов, който страда от лека контузия, а футболист номер 1 на България Ивелин Попов не беше в групата на Спартак Москва.


Червените можеха да поведат в резултата след 65 секунди игра, но Фернандо Каранга удари напречната греда на противника. Последва атака на Спартак и играч на руския тим отправи удар към нашата врата, но Георги Китанов спаси. След добра намеса на неговия колега, Кирил Десподов не успя да отбележи гол.


В средата на второто полувреме Каранга стреля с глава от непосредствена близост, но стражът на Спартак блесна с невероятна намеса и спаси. В 79-та минута Жан Бланко подаде към Станислав Манолев, пред който се откри празната врата на противника, но той се размина с топката. В ответната атака футболист на Спартак спечели фаул на границата на наказателното поле, а след изпълнението му играч на руснаците нацели гредата. В последните секунди Александър Георгиев центрира по земя към Бланко, но идентично на Манолев, колумбиецът не успя да играе с топката. Така в третата проверка на ЦСКА в Испания не се стигна до голове, след като в първата контрола червените разгромиха Дзянсу Сунин с 8:0, а във втория си приятелски мач не се победиха с украинския гранд Динамо Киев (0:0).


Последната контрола на тима ни в Испания е в петък (2 февруари) от 17:00 часа срещу Тянжин Теда.


Стартов състав: 12. Георги Китанов (в), 11. Станислав Манолев, 5. Николай Бодуров (к), 23. Александър Дюлгеров, 3. Жеферсон Телес, 16. Раул Лое, 20. Тиаго Родригес, 10. Роланд Алберг, 17. Енрике Рафаел, 19. Кирил Десподов, 9. Фернандо Каранга


Резерви: 30. Витаутас Черниаускас (в), 1. Слави Петров (в), 24. Александър Барт, 18. Александър Георгиев, 4. Божидар Чорбаджийски, 2. Стойчо Атанасов, 26. Валентин Антов, 29. Никола Борисов, 24. Божидар Чуканов, 27. Радослав Живков, 7. Жан Бланко

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация