Борнемут разби Челси на "Стамфорд бридж" (видео)

23:49
Борнемут разби Челси на "Стамфорд бридж" (видео)

АФК Борнемут постигна впечатляваща победа с 3:0 при гостуването си на Челси. Тимът на Еди Хауи изигра фантастичен мач и напълно заслужено си тръгна с трите точки от “Стамфорд Бридж”. Гостите имаха предимство и през първото полувреме, но се развихриха в през втората част, когато отбелязаха и трите гола. Калъм Уилсън откри резултата, след това асистира на Станислас за второто попадение, а бившият играч на Челси Нейтън Аке оформи разгрома.


"Черешките" започнаха отлично и още в първите минути организира няколко опасни атаки. Опит за ниско центриране на Станислас и няколко пробива на Айб обаче не завършиха с удар към вратата.


Азар се опитваше да организира играта на лондончани и на няколко пъти размина голяма част от защитата на съперника, но до средата на първото полувреме “сините” нямаха удар в очертанията на вратата, пазена от Бегович. Гостите продължаваха да атакуват при всяка възможност, но това се случваше по-рядко. В 25-ата минута Джордан Айб стреля, но топката отиде право в ръцете на Куртоа.


След половин час игра Челси можеше да открие резултата. След ъглов удар Гари Кейхил засече топката с глава и тя мина малко над горната греда на гостите. Маркос Алонсо също с глава опита да се разпише малко преди почивката. След неговия техничен удар топката мина встрани от вратата.


Отборът на Конте опита да бъде по-агресивен в началото на втората част и получи добра възможност, след като Азар бе повален пред наказателното поле. Алонсо обаче стреля над вратата. В 51-ата минута шампионите се оказаха догонващи. Айб изведе отлично Калъм Уилсън и той хладнокръвно прати топката покрай Куртоа. Борнемут поведе заслужено на фона на играта от началото на двубоя.


Секунди след попадението Азар проби и стреля силно, но Бегович бе на мястото си. Конте реши да пусне Фабрегас на мястото на Баркли, който не направи нещо запомнящо си в дебюта си за тима във Висшата лига. Ситуацията на Челси се усложни още повече в 64-ата минута, когато защитата на “сините” не се ориентира, Станислас бе изведен от Уилсън сам срещу Куртоа и успя да го преодолее.


Феновете на “Стамфорд Бридж” бяха в шок три минути по-късно, когато Борнемут вкара трети гол. Играчите на Конте бяха объркани от развоя на срещата и това особено се отразяваше на защитниците. След ъглов удар топката бе отклонена към Аке, който бе непокрит в наказателното поле. Бранителят успя технично да я отклони към мрежата за 0:3. В последната част на двубоя Челси опита да стигне поне до почетен гол и създаде няколко положения, но феновете започнаха да напускат стадиона 15 минути преди края.

 

ЧЕЛСИ - БОРНЕМУТ 0:3

0:1 - Уилсън (51)
0:2 - Станислас (64)
0:3 - Аке (67)


ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Кейхил, Кристенсен, Дзапакоста, Канте, Бакайоко, Алонсо, Педро, Баркли, Азар


БОРНЕМУТ: Бегович, Франсис, Стив Кук, Аке, Даниелс, Гослинг, Люис Кук, Айб, Станислас, Фрейзър, Уилсън

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация