Разкриха каква е заплатата на Берба в Керала

10:58
Разкриха каква е заплатата на Берба в Керала

Индийската Суперлига взе решение всички заплати на футболистите в първенството да станат публично достояние. Информацията вече е достъпна чрез уебсайта на шампионата, а родната звезда Димитър Бербатов всъщност е един от най-скъпоплатените чужденци.


Звездата на Керала Бластърс ще прибере еквивалента на 358 942 щатски долара, ако изпълни докрай 1-годишния си контракт с Керала Бластърс. Шокиращо или не, той не е най-скъпоплатеният чужденец в Суперлигата. Пред него с 400 хиляди долара годишно се нарежда неговият добър приятел Роби Кийн, който защитава цветовете на шампиона АТК. Номер 1 по този показател е венецуелският нападател на Бенгалуру ФК Мику. 32-годишният южноамериканец прибира почти 500 хиляди долара.


Разликата в заплащането между чужденците и индийските играчи на този етап е драстична. Най-добре платеният местен кадър е нападателят на Бенгалуру Сунил Чхетри, който прибира по 15 милиона рупии на сезон. Заплатата на Бербатов се равнява на 22 милиона рупии, докато тази на Мику стига 31,7 милиона рупии.

 

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация