Юнайтед подчини лесно Хъдърсфийлд на "Олд Трафорд" (видео)

19:46
Юнайтед подчини лесно Хъдърсфийлд на "Олд Трафорд" (видео)

Манчестър Юнайтед постигна победа с 2:0 в домакинството си на Хъдърсфийлд. Отборът на Моуриньо имаше тотално превъзходство през целия мач, а гостите се бяха окопирали пред наказателното си поле. Тимът на Дейвид Вагнер издържа едно полувреме, но се пречупи в началото на втората част. Ромелу Лукаку откри резултата в 55-ата минута, а Алексис Санчес отбеляза първия си гол с екипа на Юнайтед в 68-ата минута, когато си изработи дузпа, пропусна я, но вкара при добавката.


“Червените дяволи” намалиха разликата от лидера Манчестър Сити на 13 точки, като заемат второто място с аванс от 6 точки пред Ливърпул и Челси.


Манчестър Юнайтед започна малко колебливо след разместванията в състава. Пол Погба бе оставен на резервната скамейка след слабото му представяне срещу Тотнъм. Домакините имаха предимство, а в осмата минута Джеси Лингард направи отличен пробив през цялата защита на съперника, но ударът му не достатъчно силен и точен и вратарят на гостите се справи.


Отборът на Моуриньо постепенно наложи тотално превъзходство, а Хъдърсфийлд се окопа, но се защитаваше организирано и не позволяваше на домакините да застрашават вратата на Льосл. В 27-ата минута вратарят обаче трябваше да се намесва след хубав удар на Алексис Санчес. Чилиецът, който изигра първия си мач на “Олд Трафорд” с екипа на Юнайтед, се освободи и нанесе много остър удар от границата на наказателното поле, но Льосл успя да избие.


Лингард изненадващо се озова сам срещу Льосл в 36-ата минута, но ъгълът бе малък и той загуби време, докато обмисляше какво да направи и в крайна сметка опита да прехвърли вратаря, който хвана топката.


В началото на втората част Алексис бе близо до откриване на резултата. Санчес, който бе сериозно наритан от играчите на съперника, се озова на добра позиция, но в последния момент шпагат на Томи Смит предотврати удара. Натискът на Юнайтед се засилваше с всяка изминала минута и гостите се пречупиха в 55-ата минута. Тогава Мата се освободи отляво и намери прекрасно Лукаку, който засече топката в мрежата. Белгиецът отбеляза 19-ия си гол от началото на сезона.


Попадението успокои “червените дяволи”, които продължиха да доминират, но вече изкачваха по-търпеливо откриването на възможности. В 68-ата минута домакините поведоха с 2:0. Санчес бе спънат от Хефеле и съдията отсъди дузпа. Ударът на Алексис от бялата точка бе париран от Льосл, но при добавката чилиецът отбеляза първия си гол за Манчестър Юнайтед.


МАН ЮНАЙТЕД - ХЪДЪРСФИЙЛД 2:0

1:0 - Лукаку (55)
2:0 - Санчес (68)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
03.02.2018 21:08

Лесно????

Bitten
03.02.2018 21:29

От фен на Сити мога да приема подобни коментари, щото хората играят, не може да си кривим душите, ама фен на Челси тоя сезон да казва думи като скучно си е чисто безобразие.

Deuz
03.02.2018 21:16

Не, скучно.