Арсенал писа петица на Евертън (видео)

21:25
Арсенал писа петица на Евертън (видео)

Арсенал разгроми с 5:1 Евертън на "Емиратс" в двубоя, в който за "топчиите" дебютира Пиер-Емерик Обамеянг, а Хенрих Мхитарян записа първия си мач като титуляр. Двамата се представиха подобаващо, след като габонецът се разписа в 37-ата минута, а арменецът направи три асистенции. Големите аплодисменти обаче бяха за Аарън Рамзи (6', 19', 74'), който записа хеттрик. Лоран Косиелни (14') също добави името си сред голмайсторите, а Доминик Калвърт-Люин (64') отбеляза почетното попадение за "карамелите".

 

Арсенал буквално разпиля своя съперник през първата част. Още в шеста минута домакините взеха преднина след атака, в която участие имаха и двете нови попълнения. Обамеянг намери с хубав пас Мхитарян отдясно, а арменецът центрира по земя към Рамзи, който бе точен от няколко метра. В 14-ата Йозил центрира от корнер, Мустафи продължи с глава към далечната греда, където Косиелни подложи своята глава и прати топката във вратата - 2:0. Пет минути след това Разми отбеляза втория си гол днес след удар от 25 метра и рикошет в Мангала, който попречи на Пикфорд да се намеси добре. Централният бранител за втори път не прецени добре ситуацията, след като не се намеси добре и при първото попадение.


В 32-рата минута Обамеянг получи първата си възможност. Той бе изведен с перфектно подаване от Йозил, напредна на скорост, но стреля от малък ъгъл и Пикфорд изби. Пет минути след това обаче Обамеянг вече празнуваше първия си гол с екипа на Арсенал, след като получи извеждащ пас от Мхитарян и прехвърли елегантно Пикфорд. Повторенията показаха, че нападателят бе в положение на засада, но тя не бе маркирана.


В 40-ата минута гредата лиши Арсенал от пети гол след удар с глава на Монреал.


Евертън започна с натиск втората част и в 52-рата минута удар на Ниасе срещна гредата. След около час игра Тио Уолкот бе заменен и при излизането си от терена бе изпратен с аплодисменти от феновете на Арсенал. На негово място влезе Доминик Калвърт-Люин, който само три минути по-късно намали резултата, след като засече с глава центриране на Куко Мартина.


В 70-ата минута Петер Чех бе принудително заменен заради контузия, получена при сблъсъка с Ниасе в началото на втората част. Давид Оспина застана на вратата на Арсенал. Това бе втора принудителна смяна за Арсен Венгер днес, след като на почивката Монреал също трябваше да бъде заменен.


В 74-ата минута Рамзи оформи своя хеттрик, след като получи от Мхитарян и стреля от движение. За арменецът пък това бе третата асистенция днес.


Арсенал остава на шесто място с актив от 45 точки. Евертън е десети с 31 пункта.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация