Уникален гол на Сусо не се оказа достатъчен за Милан в Удине (видео)

18:41
Уникален гол на Сусо не се оказа достатъчен за Милан в Удине (видео)

Милан не успя да запише четвърта поредна победа в Серия "А". Момчетата на Дженаро Гатузо завършиха 1:1 с Удинезе на "Дачия Арена". Сусо откри резултата с чудесен изстрел в деветата минута, но в 76-ата Джанлуиджи Донарума отклони топката в мрежата си при центриране отдясно. В средата на второто полувреме "росонерите" останаха с 10 души на игрището, след като Давиде Калабрия бе отстранен за втори жълт картон.


През първата част Милан държеше нещата в свои ръце, но като цяло мачът бе двуостър. В деветата минута Сусо простреля ветерана на вратата на "бианконерите" Албано Бисари. Испанският нападател намери мрежата със страхотен шут от далечна дистанция. Това е шесто попадение на Сусо от началото на сезона, четири от които са след далечен удар. Само звездата на Ювентус Пауло Дибала е по-добър снайперист извън наказателното поле през тази кампания на Апенините.


В 24-ата минута Андре Силва не се ориентира на чиста позиция във вратарското поле на Удинезе. Бившият играч на Порто не прецени обаче добре траекторията на топката и тя само облиза перчема му, вместо да направи 2:0. Футболистите на Масимо Одо "отговориха" с няколко разбърквания и центрирания пред Джанлуиджи Донарума.


След почивката "фриуланите" наложиха натиск. Ключов момент в двубоя се яви изгонването на Давиде Калабрия в 68-ата минута. Бекът на гостите ритна два пъти подред Якуб Янкто, което накара главният съдия Джанлука Манганиело да бръкне в своя джоб. Калабрия вече имаше жълт картон, което означаваше отстраняване от игра.


Атаките на тима на Одо се усилиха още повече и изглеждаше, че изравнителният гол виси на косъм. Така и стана. В 76-ата минута Лазаня центрира отдясно, топката се удари в капитана на миланистите Леонардо Бонучи, което хвана неподготвен Донарума. В бързината Джиджо се "видя в чудо" и отклони кълбото във вратата си - 1:1.


Равенството в Удине сложи край на серията от успехи на Милан. Любопитно е, че "червено-черните" не са записвали четири поредни победи в първенството от 2014 година. След 11 дни футболистите от Милано ще пристигнат в Разград, където трябва да премерят сили с Лудогорец в Лига Европа.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация