Байерн срещу Байер на 1/2-финалите за Купата на Германия

14:31
Байерн срещу Байер на 1/2-финалите за Купата на Германия

Отборът на Байер Леверкузен победи Вердер с 4:2 след продължения и се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Германия. Съперник на "аспирините" за място на финала ще бъде Байерн Мюнхен, който срази лидера в трета дивизия Падерборн с 6:0 като гост.

На стадион "БайАрена" гостите от Вердер поведоха с 2:0 в самото начало на срещата с голове на Макс Крузе от дузпа (4`) и Арон Йохансон (8`). Байер отговори с две попадения на Юлиан Брандт (31`, 55`).

Равенството се запази до края на редовното време, а в продълженията точни за Байер бяха Карим Белараби (111`) и Кай Хаверц (118`).

Байерн в същото време разгроми Падерборн на "Бентелер-Арена" с 6:0 с голове на Кингсли Коман, Роберт Левандовски, Джошуа Кимих, Корентен Толисо, Ариен Робен и Франк Рибери. Байер спечели единствената си Купа на Германия през сезон 1992/1993, а Байерн е рекордьор по спечелени отличия в турнира - 18, последното от тях през 2016 г. Другите двама полуфиналисти ще бъдат определени днес в двубоите Айнтрахт Франкфурт - Майнц 05 и Шалке 04 - Волфсбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация