Вавринка: Григор ще постигне още успехи

17:18
Вавринка: Григор ще постигне още успехи

"Много се радвам, че миналата година Григор спечели турнира в Синсинати и Финалите на световния тур. Той заслужава тези успехи, защото знам колко здраво работи, за да стигне до върха. Сигурен съм, че ще постигне още успехи", сподели носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка при пристигането си в България за участието си в DIEMA XTRA Sofia Open 2018.

Бившият номер 3 в света говори пред българските медии преди първия си мач срещу Мартин Клижан утре. 

"Наистина съм много щастлив да дойда за първи път в България и София. Благодаря за посрещането, както и за възможността да съм част от надпреварата. Знаете, че последните 6-7 месеца не бяха от най-лесните за мен заради операцията в коляното и дългото възстановяване. Преди седмици играх в Мелбърн, където не бях в оптимална форма. Сега обаче се чувствам много по-добре и се надявам всичко да бъде наред през този сезон", сподели Вавринка.

"Не мога да кажа, че съм в най-доброто си физическо състояние. След Австралия започнах да тренирам предимно във фитнеса, за да проверя до колко мога да натоварвам коляното си. Нещата се развиват в добра посока и се радвам, че ще мога да играя тук. Сега съм още в началото след операцията и не гледам толкова напред. Не мога да имам големи очаквания от себе си. За мен най-важното беше да се върна на корта и да играя. Ще се опитам да спечеля утре. Разбира се, че обичам да печеля, но като цяло гледам ден за ден", допълни той.

Швейцарецът коментира и успехите на Григор Димитров в последните месеци. 

"Разговарях с Григор наскоро и той ми сподели, че атмосферата тук е уникална. Разказа ми за централния корт и невероятната публика, което ми дава оптимизъм, че ще се получи същото и тази година. Димитров е невероятен атлет, винаги е удоволствие да го наблюдаваш. Той работи много здраво със своя треньор, те вършат страхотна работа заедно. Ние тренираме често заедно, играли сме и двойки. Много се радвам, че миналата година спечели турнира в Синсинати и Финалите на световния тур. Той заслужава тези успехи, защото знам колко здраво работи, за да стигне до върха. Сигурен съм, че ще постигне още успехи".

Вавринка призна, че очаква труден мач с Мартин Клижан утре. 

"Със сигурност ще бъде труден мач. И той претърпя контузия, но Клижан винаги е бил много опасен съперник. Играхме миналата година на Аустрелиън Оупън, където спечелих трудно в 5 сета. Ще бъде интересно да видя нивото си на игра и как ще се справя с това предизвикателство".

"Винаги съм си мечтаел да спечеля една титла от Големия шлем, а спечелих три, никога не съм го очаквал. За мен най-важното е как работя, как тренирам, как се подготвям за турнирите. Просто искам да се опитам отново да стигна до върховото си ниво и да мога да се боря за още големи титли. Трудно е да се играе срещу него, очевидно той обича да играе срещу мен, но ние сме добри приятели. Аз винаги давам всичко от себе си на корта, за да го победя, но извън корта ние сме приятели и обичаме да прекарваме времето си заедно", каза още трикратният победител в турнирите от Големия шлем.

Вавринка коментира и успеха на своя сънародник Роджър Федерер на Откритото първенство на Австралия. 

"Роджър вече има 20 титли, това е нещо невероятно. Той е най-добрият тенисист в историята на Тура. Това, което постигна на тази възраст, след толкова много години в Тура, след което вече е спечелил всичко, това е просто невероятно. Всички обичаме да гледаме как той играе и да се наслаждаваме". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация