Радо Янков и Сани Жекова тръгнаха за ПьонгЧанг

21:33
Радо Янков и Сани Жекова тръгнаха за ПьонгЧанг

Две от най-големите ни надежди за медал от Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг – Радослав Янков и Александра Жекова, отпътуваха днес за южнокорейския курорт. Заедно с тях за Игрите тръгнаха и сноубордистката Теодора Пенчева и скиорката Мария Киркова.

Янков, който ще бъде и знаменосец на българската делегация в ПьонгЧанг, ще стартира в паралелния гигантски слалом. „Дойде време за битка. Заминавам с положителна настройка. Готови сме, приготвили сме багажа и отлитаме да покажем, каквото сме направили и каквото сме тренирали. Заминаването за Олимпиада е малко по-различно от заминаването за други състезания. Малко е като за битка, като за война. Усещам подкрепата от всички. Мисля, че направихме добра подготовка, изчистихме кусурите в екипировката и мисля, че всичко върви както трябва. Голяма чест е да развявам знамето, ще го развявам гордо и високо. Чест и гордост е за мен да го направя, благодаря за поканата. Пожелавам си да покажа това, на което съм способен и да се върна жив и здрав“, сподели Янков на Летище София.

Александра Жекова ще участва на четвъртата си Олимпиада, като ще се състезава в бордъркроса. 

„Спокойна съм и малко болна, за съжаление. Вълнувам се, разбира се, защото това е завършекът на един много дълъг цикъл, в който положихме много усилия. Чаках този момент много в последните четири години. Вече съм доста по-опитна, по-мъдра и гледам на тези игри под различен ъгъл. За мен те ще бъдат едно предизвикателство и вярвам, че най-добрият и най-подготвеният ще спечели“, коментира Жекова. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация