Играчите на Лудогорец бият Милан по еврокласа

09:33
Играчите на Лудогорец бият Милан по еврокласа

След пет сблъсъка на наши отбори с Милан доживяхме мач с италианския гигант, в който българските футболисти имат повече опит на най-високо ниво в евротурнирите. Въпреки че росонерите привлякоха от Ювентус суперзвезда с огромен стаж като Бонучи, играчите на Лудогорец имат повече срещи в Шампионската лига. Щурите вечери на Марселиньо, Вандерсон, Светльо Дяков и Моди доведоха до натрупване на колосалните 273 мача от настоящите играчи на „орлите". Футболистите на колоса от Милано пък имат с 57 срещи по-малко. Още по-изразено е предимството при головете в ШЛ. Вандерсон е рекордьор с 10-те си попадения в най-комерсиалния турнир, а общо попаденията на съотборниците му са 39. Чалханоглу (7 гола в ШЛ) и другите играчи на Милан имат общо 18, което е повече от два пъти по-малко от българския тим. Италианците все пак имат надмощие по показателите си във втория по значимост турнир - Лига Европа. Там Калинич е вкарал впечатляващите 16 попадения с екипите на Фиорентина, Днепър и Милан. Общият брой попадения пък нараства до 50 с активното съдействие на звезди като Андре Силва, Кутроне и Локатели, пише в свой анализ "Меридиан мач".

Головете на играчите на Лудогорец в Лига Европа пък са 20 като там лидер е Кешерю с 5. Бонучи е футболистът с най-много мачове от двата тима в Шампионска лига (48 срещи) и води на колегата си от отбра ната Моци (37). Благодарение и на мачовете си с Динамо Букурещ румънецът има общо 78 срещи в евротурнирите, докато капитанът на „росонерите" изостава с осем. Трябва да се отбележи, че трима от играчите на Лудогорец са трупали опит в турнирите на Южна Америка. Вратарят Ренан има мачове за Копа Судамерикана, защитникът Форстър е записал срещи за Гояс в същия турнир, а Натанаел е натрупал двубои с екипа на Атлетико Паранензе в по-престижния турнир -Копа Либертадорес.

Любопитно е, че един от играчите на разградчани - Александър Василев, няма мачове с „орлите", а само с Берое. Лукас Саша пък е записал 26-те си мача с три отбора - Лудогорец, ЦСКА и Апоел ТА. Той дори има три попадения в Лига Европа. Трансферният хит на разградчани - Шверчок, пък все още няма мач в турнирите.

С най-впечатляващ коефициент на мачове спрямо голове е доскорошният нападател на Порто Андре Силва. Той е записал по 10 участия в двата турнира и се е разписал 13 пъти. Густаво Гомес, който дойде в Милано преди година, има само един мач в Лига Европа, но е с добър опит в Южна Америка. Аржентинецът има 15 срещи и три гола за Копа Судамерикана.

Стамен Белчев: Не давам празни обещания, надявам се да праз

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация