Труимф за Юве във Флоренция, "бианконерите" отново превзеха върха (видео)

23:58
Труимф за Юве във Флоренция, "бианконерите" отново превзеха върха (видео)

Ювентус победи Фиорентина с 2:0 в първия двубой от 24-ия кръг на Серия А на "Артемио Франки" и се върна на върха във временното класиране. Головете за "бианконерите" отбелязаха Федерико Бернадески с отлично изпълнение на пряк свободен удар в 55-ата минута и дежурният гормайстор Гонсало Игуаин пет минути преди края.


С победата Ювентус събра 62 точки и изпревари с 2 Наполи, който в събота вечер приема Лацио и при грешна стъпка може да отстъпи и за постоянно лидерската позиция на "Старата госпожа".


Логично двубоят започна с натиск на домакините, които се опитваха да притесняват отбраната на Ювентус, но не стигаха до опасни ситуации. В 18-ата минута се стигна до отсъждане на дузпа за Фиорентина заради игра с ръка на Джорджо Киелини в наказателното поле.  


Положението беше доста спорно и реферът Марко Гуида се консултира със системата ВАР. Първоначално той потвърди решението си, но впоследствие го отмени и така не се наложи легендарният вратар на торинци Джанлуиджи Буфон да се проявява в своя мач номер 500 с екипа на Ювентус в Серия А и Серия Б.

Играта продължи да бъде много интензивна, но липсваха опасните положения пред двете врати и двата отбора се оттеглиха на почивка без да си отбележат гол.


Ювентус вдигна оборотите през втората част и в 55-ата минута стигна до отлична възможност от пряк свободен удар близо до наказателното поле. С изпълнението се нагърби Федерико Бернадески, който прати топката покрай стената в далечния ъгъл.


В 71-ата минута Буфон спаси тима си от попадение с важна намеса, след като изби топката с шпагат от краката на Киеза, който излезе очи в очи с него.


Малко по-късно хърватинът Милан Бадел се опита да изненада Буфон с удар от границата на наказателното поле, но топката рикошира и излезе извън очертанията на вратата.


Четвърт час преди края голмайсторът Бернадески беше сменен под бурните освирквания на тифозите на Фиорентина, които не харесаха това, че се зарадва след попадението си във вратата на бившия си тим.


Пет минути преди края името си сред голмайсторите записа и аржентинският нападател Гонсало Игуаин, който беше изведен зад защитата на Фиорентина с пас от Джорджо Киелини. Игуаин напредна мощно и преодоля с лекота стража на домакините Спортиело. Домакините се опитаха да стигнат до почетен гол, но отбраната на Ювентус не позволи да бъде изненадана и така "бианконерите" се поздравиха с успеха на негостоприемния стадион във Флоренция.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация